Jurnal Giurgiuvean

Ce au descoperit polițiștii giurgiuveni în acțiunea desfășurată în noaptea de vineri spre sâmbătă

 

În  noaptea de 12-13 ianuarie , polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și acțiuni speciale de la I.P.J Giurgiu au desfășurat în localitățile urbane și rurale din județul Giurgiu, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Giurgiu, o serie de activități specifice, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.

Cu ocazia acțiunilor din noaptea de 12/13, între orele 22.00-06.00, polițiștii și subofițeri jandarmi, din același dispozitiv, au  aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de  peste 4.800 lei, cele mai multe dintre acestea pentru încălcarea prevederilor normelor privind circulația pe drumurile publice și sancționarea unor fapte care pot tulbura liniștea și ordinea publică. Totodată, polițiștii au oprit în trafic și controlat circa 110 autovehicule, fiind legitimate peste 140 de persoane și au luat măsura complementară a reținerii unui certificat de înmatriculare.

Acțiunile au continuat în data de 13 ianuarie .  Polițiști din cadrul structurilor Poliției Municipiului Giurgiu, au sancționat și de această dată mai multe încălcări ale normelor legale, ocazie cu care au fost constatate 3 infracțiuni (2 infracțiuni rutiere și 14 infracțiune de contrabandă) și aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48.000 lei, fiind confiscate și bunuri în valoare de 350 de lei (articole cosmetice, articole de încălțăminte, etc.).

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, iar pentru încălcarea prevederilor normelor privind circulația pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.310 lei și au reținut 3 permise de conducere.

Pe timpul acțiunii polițiștii au depistat și identificat trei minori instituționalizați, care au fost încredințați caselor de protecție socială, dar și o persoană fără adăpost care a fost condusă la centrul specializat din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu.

(Jurnal)

Exit mobile version