adidasi-confiscati-giurgiu Miercuri 16 septembrie , puțin trecut  de miezul nopții (ora 00.50), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român M.Marius, în vârstă de 34 ani, domiciliat pe raza judeţului Giurgiu. Acesta  conducea un  autoturism marca Mercedes. Că deh, obrazul subțire cu cheltuială se ține! 

Surpriza a venit însă în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în care  au fost descoperite, ascunse în portbagaj şi pe bancheta din spate,  pungi din plastic ce conţineau  nu mai puțin decât  176 perechi de pantofi sport! 

   Tânărul propritar de Merțan  a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul-Turcia şi intenţiona să le comercializeze în diferite târguri din Bucureşti. Că doar cum putea să întrețină altfel biata mașină. El a mai recunoscut că nu deţine niciun document de provenienţă sau certificat de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia controlului . 

 Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 26.400 lei ( dacă ar fi fost originale), au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor. Tânărului precupeț  i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)