tigari-in-autocar_1-465x390

Joi  17 decembrie, dimineață,  ora 07.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, la volanul unui autocar care efectuează curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala acestuia 70 perechi de încălţăminte sport şi 82 flacoane de parfum, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, dar și 600 pachete de țigări fără marcaje fiscale.

La cercetări, s-a constatat faptul că produsele de parfumerie și 400 pachete de țigări aparțin cetățeanului român Florin M., în vârstă de 20 de ani, iar celelalte produse aparțin Florentinei N., cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, ambele persoane fiind pasageri în autocar.

Acestea au declarat că au cumpărat bunurile din mai multe magazine din Istanbul – Turcia, contra sumei de 1.200 euro și nu posedă  certificate de calitate sau facturi pentru acestea.

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.  (JGR)