Ce a găsit RAR în controalele efectuate pe parcursul anului 2015, în județul Giurgiu. La ce capitol stau prost autoturismele giurgiuvenilor  

0
82

rar-octav-ganea Într-un comunicat remis la redacție George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român preciza:  Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România. Acesta menționa totodată că pe parcursul anului trecut, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, 1.731 de vehicule în județul Giurgiu. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 4,1% (71) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

 Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 35,7% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 19%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere În cazul acestora inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.

Din totalul vehiculelor verificate, 3,81% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice . Un fapt demn de relevat prin același comunicat este dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).  În urma analizei emisiilor poluante, la 8,8% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Giurgiu de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 573 de sancțiuni și au fost reținute 23 de permise de conducere și 526  certificate de înmatriculare.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

( Jurnal)