Catolicii sărbătoresc duminică, 27 martie , Paştele!

0
235

papa-francisc-paste-comun-catolici-si-ortodocsi-in-60-de-ani-facem-pastele-in-august-236248-1Mii de credincioşi catolici, reformaţi şi evanghelici sunt aşteptaţi să ia parte la slujba de Înviere sâmbătă seară.

Oamenii se vor aduna în catedrale la slujba numita Vigilia Pascală, slujba Învierii Domnului. Potrivit tradiţiei, credincioşii vor înconjura lăcaşurile de cult, cu lumânări aprinse în mâini, pe care le vor duce apoi acasă. Cu această lumină, oamenii urmează să aprindă lumânările care vor sta timp de trei zile pe masă.

Sâmbătă seara după  sfânta Liturghie, prin binecuvântarea Focului și prin binecuvântarea Lumânării Pascale,  după Liturghie a urmat o ceremonie scurtă la mormântul lui Iisus, şi apoi  Învierea despre care ne amintim în fiecare an.

 Duminică este cea mai importantă sărbătoare a tuturor creştinilor, Învierea Domnului, şi sigur toți creștinii de rit catolic își amintesc de învierea fiecăruia dintre noi. Și noi, aşa cum Christos a murit, dar după trei zile a înviat,  fiecare care credem în Christos, și vom avea parte de această înviere la sfârşitul lumii.

 În Duminica Paştelui slujbele vor începe la ora 8:00 cu liturghia de dimineaţă şi binecuvântarea bucatelor pascale.

Precizăm că în România, aproximativ un milion de catolici sărbătoresc duminică Paştele, cele mai mari comunităţi fiind în Transilvania. 

(Jurnal)