migranti2-politia-de-frontiera-arad

În data de 30.09.2015, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, granule de pvc şi polietilenă, din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecţie a persoanelor ascunse, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au observat că sonda de măsurare a valorilor CO2 indică o valoare mare a concentraţiei de dioxid de carbon în remorca TIR-ului.

Mai mult, sigiliul aplicat pe compartimentul marfă al camionului era rupt şi relipit, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre sacii cu marfă, unsprezece persoane, trei adulţi şi opt minori.

În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în mijlocul de transport, afirmând că a preluat remorca după ce a fost încărcată şi sigilată, direct de la firma exportatoare.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei unsprezece migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)