
În spatele acestora, sunt dramele unor familii care și-au pierdut copiii mult prea devreme și care ar face orice pentru a putea da timpul înapoi.
Sunt eforturile făcute de pompieri sau de scafandri pentru a-i găsi, cu ochii ațintiți asupra lor, știind că fiecare intrare sau ieșire din apă înseamnă speranță pentru cei care au pe cineva drag pierdut în apele tulburi.
Sunt misiuni sub presiunea timpului și, de cele mai multe ori, în condiții dificile de intervenție, în ape în care curenții sunt atât de puternici încât le pot pune chiar și lor viața în pericol.
Dunăre, Canalul Plantelor și râul Argeș sunt locurile în care s-au produs aceste evenimente grave.
Din păcate, în astfel de cazuri sunt suficiente câteva secunde de neatenție pentru ca o zi normală să se transforme într-o dramă, iar cei care nu știu să înoate trebuie să conștientizeze pericolul.
În râuri, canale sau în Dunăre curenții sunt puternici, apa își schimbă nivelul brusc, malurile sunt abrupte și pot aluneca în acele gropi formate în apă…
Învățați din aceste drame! Nu repetați aceeași greșeală și nu vă gândiți că dumneavoastră nu vi se poate întâmpla.
Sunați imediat la 112 dacă vedeți o persoană în pericol de înec pentru că în astfel de cazuri fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte.