Câte paturi finanțează Ministerul Sănătății pentru spitalul Județean de Urgență Giurgiu și câte pentru celelalte unități spitalicești din județ!

0
474

Diferențele privitoare la  dezvoltare între diferite regiuni ale țării și respectiv între diferite județe se reflectă inclusiv în numărul de pacienți pe care spitalele din fiecare zonă îi pot interna și trata și evident în numărul de paturi.

Ministerul Sănătății a publicat, în transparență decizională, un proiect de ordin cu numărul total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care Casele de Asigurări de Sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti, de la 1 iulie.

Ministerul anunță însă că va finanța mai puțin cu peste 2.000 de paturi. Potrivit noului proiect de ordin elaborat de minister, de la 1 iulie vor fi finanțate în toată țara 117.284 de paturi de spital, dintre care peste 20.000 sunt în București.

În județele cu centre universitare și cu cele mai multe activități economice sunt câteva mii de locuri unde pot fi internați pacienții: în Cluj și Iași – peste 6.000, Timiș – aproape 5.000, Constanța și Dolj – peste 4.300, Mureș – peste 3.800, Prahova – peste 3.500, Bacău, Bihor și Brașov – peste 3.000.

La polul opus se află județul Ilfov, care practic cuprinde zona metropolitană a Capitalei, și județele Giurgiu, Călărași și Tulcea, cu mai puțin de 1.000 de paturi fiecare.

Întrebat care este numărul de paturi de spital din județ și câte au fost aprobate Spitalului Județean de Urgență  Giurgiu, directorul acestuia, Dragoș CHIVU, ne-a spus: Județul Giurgiu are la acest moment circa 600 și ceva de paturi. Ținând cont de faptul că o mare parte din pacienți pleacă la spitale din București, numărul acestora este suficient. 

 

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu (SJU), are 524 de paturi dintre care în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sunt 445.  Dacă depășim numărul de internări Casa nu ni le plătește. Aceștia sunt toți banii pe care îi alocă…

Urmează ca săptămâna aceasta să mergem la o renegociere  cu Casa și sper să pot obține măcar 450 de paturi. Termenul a întârziat puțin din cauza unor norme ce trebuiau să apară, dar cu siguranță până la finele acestei luni vă voi putea spune care este numărul de paturi aprobat Spitalului județean de Urgență Giurgiu – ne-a mai precizat directorul SJU, Dragoș Chivu.

(Jurnal)