Câte locuri de parcare mai sunt disponibile în municipiu

0
596

Conform deciziei aleşilor locali, încã de anul trecut s-a trecut la parcarea autoturismelor în locurile special amenajate, contra unei chirii anuale. Locurile de parcare de domiciliu, cãci despre acestea este vorba, urmau sã fie obţinute ca urmare a unor licitaţii, la care se înscriu doritorii, în baza unui dosar din care sã reiasã, în primul rând, cã este locuitor al municipiului şi cã, cel mai important, autoturismul pentru care se solicitã locul de parcare este înmatriculat în Giurgiu, iar impozitul era plãtit la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a municipiului.

La aproape jumãtate de an de la demararea licitaţiilor, situaţia în municipiu se prezintã astfel, dupã cum ne-a fost prezentatã de cãtre directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primãriei Giurgiu, Cristian Trãistaru:

„Din cele 3.635 de locuri de parcare de  domiciliu estimate în municipiu, pânã la acest moment s-au derulat licitaţii şi s-au încheiat contracte de închiriere pentru 1.304 locuri. În derulare, la acest moment, sunt alte 372 de licitaţii. Mai avem, este drept, zone neacoperite, cum ar fi partea dreaptã din Tineretului, unde vom interveni din aceastã primãvarã cu marcajele şi cu identificarea. Apoi, vor mai fi şi alte locuri de parcare construite tot între blocurile din zona Tineretului”, preciza Cristian Trãistaru.

Cele mai multe locuri de parcare licitate au fost în zona şoselei Bucureşti – Pati Bar. De asemenea, şi în cartierul Tineretului s-a  licitat un numãr destul de mare de locuri de parcare. De altfel, aici s-a înregistrat şi recordul sumei licitate: opt sute de lei pentru un loc, proprietarul ţinând morţiş sã îşi pãstreze amplasamentul unde îşi lãsa, de obicei, autoturismul.

Alte zone aglomerate, unde licitaţiile au fost extrem de disputate, au fost strada Vasile Alecsandri, zona Casa Cãrţii şi, în zona centralã, blocurile din imediata apropiere a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.