cat1 FOTO: Așa va arăta un catalog electronic , care se speră să simplifice lucrurile la catedră și mai ales modul de comunicare cu părinții elevilor.

     

Proiectul referitor la implementarea catalogului electronic în școlile și liceele din municipiul Giurgiu se află în momentul de față în plin proces de pregătire. Demarat în urmă cu aproximativ două luni, sistemul electronic pentru monitorizarea activității școlare urmează să fie pus în aplicare începând cu semestrul doi al anului școlar 2015-2016.

          Am avut o întâlnire cu directorii tuturor unităților școlare din oraș, a declarat în acest sens primarul Nicolae Barbu într-o recentă conferință de presă, și vreau să vă spun că feedback-ul a fost unul pozitiv. Să știți că cel mai mare avantaj îl va avea părintele, pentru că el este cel mai interesat de activitatea școlară a copilului. El va putea ști cu exactitate toate datele legate de note, absențe și alte situații deosebite, pentru că va fi informat în permanență. Ca să nu mai vorbim de faptul că noul tip de catalog poate duce la încurajarea competițiilor între clase sau între școli, însă cea mai mare realizare ar fi creșterea promovabilității la bac, astfel încât să nu mai fim codașii clasamentului la nivel național…

          Totodată, edilul-șef a mai precizat că toate costurile acestei investiții nu le va suporta municipalitatea decât într-o proporție foarte mică, pentru că ele vor fi decontate din TVA.

(Jurnal)