Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse şi nedeclarate, un număr de  1.040 pachete de ţigări pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în ţară.

 În data de 12 februarie , ora 01.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, la un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţişti de frontieră giurgiuveni au descoperit ascunse în tubulatura de aer condiţionat a autocarului 1.040 pachete de ţigări. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că acestea aparţin cetăţeanului turc Selcuk A., în vârstă de 48 de ani, şoferul autocarului.

Ţigările în valoare de 10.400 lei au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. (Jurnal)

 

 

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –

inspector de poliţie Popescu Alexandra; tel.: 0752138167

 

 

Autoturism cu număr fals de înmatriculare,

descoperit de poliţiştii de frontieră olteni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Corabia au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism cu număr de înmatriculare fals.

   

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Corabia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate. Astfel, aceştia au oprit în trafic, pe D.J. 642, pe raza localităţii Scărişoara, judeţul Olt, un autoturism marca Ford Mondeo cu număr de înmatriculare german, la volanul căruia se afla un cetăţean român în vârstă de 32 ani, domiciliat pe raza judeţului Olt.

La controlul efectuat asupra autoturismului, conducătorul auto nu a putut prezenta documentele acestuia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice, poliţiştii de frontieră olteni au constatat că numărul de înmatriculare nu aparţine autoturismului în cauză.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

 

 

Purtător de cuvânt S.T.P.F. Olt

 Comisar şef Furculescu Florian; tel: 0766519832

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.