Din cauza conflictelor interne existente tot mai mulți sirieni încearcă să forțeze frontierele pentru a ajunge în țări unde și-ar putea găsi mai ușor de lucru. Pentru acest demers ei au nevoie de documente și de aceea apelează tot mai des la falsificarea pașapoartelor. Așa se face că , joi 13 martie, ora 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Audi, cetăţeanul bulgar Asan A., în vârstă de 59 de ani. Alături de acesta mai călătoreau trei bărbați care au prezentat la controlul de frontieră trei cărţi de identitate bulgăreşti. Verificarea documentelor pasagerilor, de către lucrătorii PCTF au stabilit că acestea sunt false. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei trei cetăţeni sunt sirieni cu vârste cuprinse între 42 şi 47 ani. Persoanele în cauză au declarat că şi-au procurat cărţile de identitate, bulgăreşti, false, din Sofia ( Bulgaria), de la o persoană de origine arabă ale cărei date de identitate nu le cunosc, în schimbul sumei de 3.000 de dolari, cu scopul de ajunge în Germania.

A doua zi (14.03.2014), ora 01.40, noaptea, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat ( judeţul Dolj), într-un microbuz de transport persoane, marca Volkswagen, condus de un cetăţean bulgar, de data acesta un turc se afla în aceeași situație .Procedând la verificarea documentelor călătorilor, lucrătorii PCTF au constatat că o carte de identitate bulgărească falsă. În urma cercetărilor s-a stabilit că cetăţeanul turc Ali M., în vârstă de 17 ani, avea pașaport fals.

În ambele cazuri, persoanele şi documentele au fost preluate de autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal PRESS)

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.