20150203_155457Găurile din pavajul municipiului continuă să-i deranjeze pe locuitorii din municipiu, mai ales că sunt porţiuni (şi nu sunt deloc puţine!) care nu creează doar disconfort, ci sunt şi un pericol real pentru orice autovehicul. Ciudat este faptul că unele dintre aceste crăpături au fost doar cu puţină vreme în urmă reparate. Este adevărat că între timp a plouat, iar aceste plombe au avut doar un caracter tranzitoriu, dar asta nu împiedică municipalitatea să mai arunce din când în când câte o lopeţică de mortar, nisip sau orice ar putea diminua şocul produs maşinilor la trecerea lor prin aceste zone.

Primele vizate sunt crăpăturile din jurul sensurilor giratorii (intersecţie şoseaua Prieteniei cu şos. Bucureşti, zona Autogară), în care găurile create în carosabil ating pe alocuri şi aproape o jumătate de metru! Zona fostei Vămi (în continuarea şoselei ”1 Decembrie” 1918 spre ”Rudari”) devine şi ea, de la o zi la alta, aproape impracticabilă. Acelaşi lucru se observă pe aproape toate căile de acces către străduţele adiacente ale oraşului, pe şoseaua Alexandriei, Sloboziei, la ieşirea din municipiu etc. Este adevărat că există un plan de execuţie a lucrărilor de asfaltare la nivelul municipiului şi că temperatura de afară nu a oferit deocamdată condiţii o pentru realizarea acestui lucru, dar nimeni nu împiedică administraţia locală să astupe din când în când găurile din pavaj, chiar dacă acest lucru impune deplasarea la locul ”faptei” chiar şi din două, în două zile. Măcar plombarea celor care ne dau fiori când trecem peste ele…

Că doar de aia plătim taxe şi impozite! Nu o să vă înşiruim aici numele străzilor cu probleme căci ne-ar lua prea mult spaţiu, ci doar reiterăm solicitarea venită din partea cetăţenilor de a mai arăta din când în când respectul cuvenit contribuabililor prin acest demers.

  1. TARU