toboccom70261700-1361640875

O știre difuzată de către ziua de constanta.ro ne-a surprins, dar ne-a și îngrozit totodată. În două magazine din piața centrală a orașului a fost găsită carne congelată, cel mai probabil veche de 40 de ani, gata să fie pusă la vânzare.

Analizele luate din marfa confiscată au arătat că cele 5 tone de carne au fost procesate la începutul anilor ‘80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.Ea a fost apoi cumpărată de administratorul celor două magazine, decongelată și refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere. Carmangeriile unde urma sa fie comercializata carnea sunt doua dintre cele mai vechi din Constanta , situate în cea mai mare piata a orasului. Procurorii spun că stampilele de la autoritatea sanitar veterinara erau false! Ea a fost detinuta la temperaturi speciale, la minus 40 grade, cu mult peste temperaturile din magazine.

Tot de atunci o parte din aceasta carne sau din preparate a ajuns în galantarele celor două magazine precum și într-o carmangerie , deținute de același patron.

Anchetatorii au constatat că firma care detine magazinele avea avize sanitar veterinare făcute cu ajutorul unei ștampile false.
Patronul magazinelor era în vizorul politiștilor de mai bine de o lună. Patronul magazinelor a fost arestat.

Afacerea era coordonata de administratorul magazinelor, Razvan Dimoftache, spun procurorii. El este acuzat ca in urma cu doi ani a lovit o clienta care s-a plans ca marfa luata de la el era stricata.

Răzvan Dimoftache a fost condamnat la închisoare pentru înșelăciune, dar a atacat decizia magistratilor. În 2009 a mai primit inca o condamnare la doi ani pentru ucidere din culpa în urma unui accident mortal, dar si de aceasta data a atacat sentinta. Acum patronul magazinelor este arestat pentru 30 de zile.

Ce s-ar fi intâmplat dacă această carne ar fi ajuns la consumatori

Daca produsele din carnea deteriorata ar fi ajuns la consumatori riscurile ar fi fost mai mult decat enorme, grave, dezastruoase pentru ca alimentarea cu produse alterate genereaza in populatie boli foarte grave, pana la infectii de toate tipurile. Se poate ajunge si pana la deces!

Vă reamintim că și în județul Giurgiu, cu câteva luni în urmă, în cursul anului trecut , circa 4 tone de carne stricată  a fost găsită într-un abator , carne ce urma să ia drumul supermarketurilor, fiind  repusă în casolete…Deocamdată nu știm ca cineva să fi fost tras la răspundere și cum …

(Jurnal) 

1 COMENTARIU

  1. Nu ne mai mira nimic …majoritatea ce consumam din supremarcheturile sau din micile magazine de desfacere nu mai sunt naturale , atat carnea , din animale mari cat si din pui – produsele preparate din lapte , legumele si fructele sunt contaminate cu produse chimice , stimulenti pentru ca animalele sa prinda in greutate repede iar legumele sa creasca in doua saptamani ,,fructele sunt culese verzi si in depozite sunt trecute prin diferite procese ca sa dureze luni intregi . in majoritatea cazurilor sunt din seminte trangenice …desi esti vegetarian vezi cum iei kilograme in plus si nu stii de ce ?… oricat ai practica o agricultura ecologica celelalte productii din jur daca sunt tratate cu pesticide sau sunt din seminte transgenice sau ploile acide iti pot manipula si recolta ta ecologica …asa ca traim intr-o lume nesigura si nimeni nu ne poate proteja …unde ne indreptam ? spre pieire …vor supravietui cei care se vor adapta la aceasta noua viata teribil de contaminata ..