evaluarenationala2014-1403700637

 

 

 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Școlar Județean  (IȘJ) Giurgiu cu privire la gradul de promovabilitate al elevilor giurgiuveni la examenul de Evaluare Națională, în anul școlar 2014-2015, 60,7 % dintre candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, rezultat asemănător cu cel din anul școlar precedent, când 60,44% din candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Astfel, în acest an școlar, 75,67% au luat note mai mari decât 5 la proba de limba română, iar 55,33% au luat note mai mari decât 5 la proba la matematică. Totodată, 8 dintre absolvenţii clasei a VIII-a au obţinut media 10 la acest examen, dublu față de anul școlar 2013-2014, când doar 4 elevi au realizat această performanță.

Conform datelor aceluiași comunicat, la examenul de Evaluare Națională de anul acesta, la Giurgiu s-au înscris 2367 de elevi, cu 99 mai puțini față de anul anterior.

Care sunt rezultatele pe țară…

La nivel național  procentul notelor peste cinci obținute la Evaluarea Națională este de 79,3%, cu aproape 10% mai mare decât cel de anul trecut, care a fost puțin peste 70%, a declarat, vineri, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu.

 

1 COMENTARIU

  1. Spre deosebire de acest comentariu obiectiv și de bun simţ,unii jurnalişti din presa centrală au găsit iar un motiv să atace (nu să critice) guvernul,că”subiectele au fost ușoare,că au fost mituiți părinții în scop electoral,că ne furăm singuri căciula”,și multe asemenea delicateturi ,că doar nu degeaba sunt o mulțime de cârcotași,de-alde Gică -Contra,Canuta-Om-Sucit! Dacă rezultatele ar fi fost slabe,atunci am fi avut de-a face cu „dezastru la Evaluarea Naţională,generația Facebook a uitat Matematica și Gramatica,cine vor fi studenții și specialistii de mâine” și alte asemenea baliverne.Un singur lucru uită acești corifei ai presei de partid:că au fost și ei elevi sau că au copii la școală,și au uitat ce simte un copil pe măsură ce se apropie de locul unde sunt afișate rezultatele de la examene,că de părinți nu mai vorbim!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.