Care sunt prețurile în Piața țărănească din Centrul Municipiului!  Cu cât se vând trufandalele!   

0
218

piata-centrala-2

Pentru că vremea ”trufandalelor” este în toi atât la legume și zarzavaturi cât și (foarte curând!) la fructe , ne-am gândit că nu ar fi rău să vă oferim săptămânal o listă a prețurilor produselor din Piața Centrală…

 Cea mai solicitată rămâne în această perioadă Salata verde ce se vinde cu  1 – 2 lei/bucata. Spanacul e și el printre derivatele preferate ale zarzavatului, prin calitățile sale alimentare și totodată ”terapeutice” , ce poate fi cumpărat cu 1,5 lei/legătura sau 4 lei/kg! Ceapa verde se vinde la numai 0,50 bani/legătura,  Ridichile cu  – 1 leu/legătura, Usturoiul verde – 1 leu/legătura; Urzicile – 5 lei/kg (grăbiți-vă că sunt pe ”trecute”); Pătrunjel – 1 leu/legătura; Leuștean – 1 leu/legătura; Leurdă – 1 leu/legătura. La mare căutare sunt acum și Ștevia – 1 leu/legătura sau Loboda – 1 lei/legătura, atât pentru ciorba cât și pentru mâncarea delicioasă ce se poate pregăti din ele.

Serele producătorilor din străinătate cât și a unor producători autohtoni , vă oferă tot în această perioadă: Vinete la  8 lei/kg, Ardei gras la 12 lei/kg, Cartofi – 1,8 lei/kg, Castraveți – 7 – 8 lei/kg, Roșii – 5 – 6 lei/kg, Varza 6-8 lei/kg.

  În doar o lună începe sezonul căpșunilor și al cireșelor de mai . Până atunci Piața Centrală vă oferă :

 Căpșuni – 8 lei/kg

Portocale – 3,5 lei/kg

Mandarine – 3,5 lei/kg

Mere – 1,5 – 2 – 4 lei/kg

Pere – 7,5 lei/kg

Banane – 7,5 lei/kg

Kiwi – 6,5 lei/kg

 Nu uitați că tot în acest spațiu puteți găsi mărfurile alimentare ale unor firme ce desfac produse lactate, brânzeturi cât și mezeluri, pâine, mirodenii, semințe,  buchete și răsaduri de flori  . Nu lipsesc de  aici nici produsele aduse de un producător chiar de la ”Jina” , zonă vestită  din Mărginimea Sibiului, comerciantul fiind vecin cu celebrul cioban Ghiță, ce face, după cum știm cu toții,  reclamă unui operator de telefonie mobilă.

Iată suficiente argumente să dați o raită, măcar o dată la două zile, prin Piața Centrală pentru a vă putea bucura de produse proaspete, de sezon. Poftă bună!

(Jurnal)