Care sunt giurgiuvenii care se bucură de apă caldă menajeră la robinete…

0
505

Scriam deunăzi despre faptul că după mai bine de 20 de ani giurgiuvenii racordați la sistemul centralizat de termoficare se pot bucura din nou și de apă caldă la robinete. Dar iată care este în prezent situația în Municipiu, prezentată de ing. Sorin Cepraga, directorul Uzinei Termoelectrica, furnizor dee agent termic și de ceva timp și  de apă caldă menajeră. 

Se furnizează apă caldă în zona Tineretului, în zona cartierului Oinac, blocul H2, care are două scări, scara A, în care facem distribuția pe orizontală   atât  pentru încălzirea apartamentelor  cât  și de furnizare a apei calde, cu contorizare pentru fiecare consumator… Avem totodată solicitări pentru distribuția pe orizontală la blocul H2, scara  B.  Este vorba de aproximativ 23 de apartamente pe cele două scări… Și tot în zona cartierului Oinac am început lucrările la un bloc de garsoniere, C3, și mai avem o solicitare în zona parcului Mihai Viteazul, în blocul 208  pe scara A, tot distribuție pe orizontală, cu un număr de aproximativ 15-16 apartamente, locatari ce doresc și apă caldă. Dintre instituțiile ce beneficiază la acest moment de apă caldă la robinete putem nominaliza Spitalul județean de Urgență, atât clădirea veche cât și clădirea nouă, dar și Centrul de Refugiați Giurgiu…

În toamna viitoare sper că o să avem mai mult de jumătate din consumatorii care îi avem acum racordați la agentul termic, și la apă caldă, lucru care ne bucură… Astfel putem să spunem că după atâtea eforturi, în ultimii ani, în sfârșit am câștigat și războiul ăsta – spunea Sorin Cepraga.

Directorul Termoelectrica mai spunea că  investiția constând în Centrala Termică Nord a fost finalizată  ca investiție, la momentul acesta ea urmând doar a fi recepționată, în prezent lucrându-se la documente.

A fost finalizată acum trei luni, mai precis în luna aprilie- mai, exact cum am promis. Trebuia să furnizăm apă caldă pentru Municipiul Giurgiu, încă de atunci, însă am întâmpinat o problemă juridică, în sensul că această conductă care alimentează  rețeaua de apă generală de transport ce face legătura cu Centrala, la nord, trece prin curtea unei proprietăți private, iar proprietarul nu este cooperant. Așa se face că ambiția dumnealui ne pune în situații dificile și în contextul acesta nu putem să dăm drumul la Centrala de la nord.  

Directorul Cepraga preciza că lucrul acesta împiedică în primul rând furnizarea apei calde la costuri mici și totodată nepunerea Centralei în funcțiune, lucru care poate să atragă mai multe probleme. Dacă Centrala de la nord funcționa, pierderile erau cu cel puțin 60 – 70% mai mici decât sunt acum. Dar indiferent de probleme, am promis că furnizăm apă caldă, așa că ne onorăm promisiunea, mai ales că au existat proprietari (exemplu, cei de pe scara H2 din cartierul Oinac), care și-au spart pereții, în apartamente pentru a le putea furniza apă caldă. La acest moment, aici se lucrează la conducte pentru a face legăturile, mai preciza directorul Uzinei Termoelectrica Giurgiu .

(Jurnal)