Concluziile Raportului privind adăpostul câinilor fără stăpân, din municipiu…

0
158

caini-rai-afpConform raportului făcut de către administratorii Adăpostului câinilor fără stăpân , la sfârșitul anului 2015, numărul câinilor cazați în adăpostul aflat  pe Canalul Plantelor din municipiul Giurgiu a fost de 691. Pe parcursul anului au fost înregistrate 303 capturări de pe străzile municipiului, 269 sterilizări și 249 adopții.

Același raport precizează și că toate patrupedele din adăpost au fost microcipate și deparazitate (intern și extern) în baza unui contract cu titlu gratuit încheiat cu organizația germană Deutschland sagt Nein zum Tiermorden, ce nu a implicat costuri din partea municipalității. De asemenea, câinii au fost vaccinați antirabic și li s-a oferit asistența medicală necesară.

Tot la sfârșitul anului 2015 adăpostul de câini a fost extins cu 72 de cuști (circa 200 de locuri), având în vedere că numărul câinilor aduși la adăpost crescuse considerabil, iar capacitatea adăpostului era de doar 500 de locuri.

În raport se solicită totodată , pentru a fi rezolvată problema câinilor fără stăpân, ca eforturilor municipalității și ale organizației nonguvernamentale germane să li se alăture și cele ale locuitorilor municipiului Giurgiu, sub două aspecte: cel al adopțiilor ( în felul acesta eliberându-se locuri în adăpost în care să fie aduși alți câini de pe străzi), și cel al evitării abandonului puilor ( întrucât multe persoane care locuiesc la curte nu vor să își sterilizeze animalele, preferând să abandoneze puii rezultați, pe străzi …

(Jurnal)