În cadrul conferinței de presă a PNL Giurgiu de vineri, 17 octombrie, președintele Organizației județene, Vasile Mustățea, a declarat că din rândul consilierilor săi județeni, aleși în 2014 pe lista USL, au plecat cu ajutorul Ordonanței Guvernului nr. 55/2014 doar trei liberali: Cei trei foști colegi de partid au de acum viitorul politic grav afectat – a menționat Mustățea. Andrei Ovidiu, Cătălin Matei și Adrian Chiran au plecat la PLR, formațiune politică aflată într-o situație foarte delicată deoarece, conform legii, nu este înregistrată în Registrul partidelor politice. Prin hotărâre a Tribunalului București a fost resprinsă cererea principală a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Astfel PLR, nefiind înregistrat ca formațiune politică, nu are personalitate juridică și, deci, nu există! În consecință- a mai declarat Vasile Mustățea – cei trei foști colegi de partid și-au asumat un mare risc. Până săptămâna viitoare, probabil cel mai târziu luni, 20 octombrie, vom trece la aplicarea măsurilor impuse în statutul PNL și vom cere Consiliului județean Giurgiu încetarea mandatului lor de consilieri județeni, înainte de termen, conform legii. Ordonanța Guvernului nr. 55/2014 a expirat, și deci acești consilieri nu mai fac parte de pe listele partidului pentru care au candidat în 2012.

 

Președintele PNL Giurgiu preciza că de abia după soluționarea tuturor migrărilor politice, situație care se centralizează la Prefectură, se va putea ști care va fi noua majoritate legală în Consiliul Județean. Până atunci știu doar că domnul consilier Constantin Buduru, care a candidat pe lista MPNG din partea partidului ecologist, a trecut și el la PLR. Buduru împreună cu cei trei foști liberali au depus documentele la secretariatul Consiliului județean, din care reiese că au acceptul PLR să facă  parte din această formațiune. Se mai aude că doi consilieri de la PSD au devenit independenți, dar  în termen de 10 zile, deci după 26 octombrie vom ști cu precizie orice modificare politică efectuată , întrucât atunci se va centraliza la Prefectură situația din întregul județ – a mai precizat președintele liberal Vasile Mustățea, care este și președintele Consiliului Județean Giurgiu.

Până atunci,  aș dori să mai menționez că presa, care este a patra  putere în stat și pentru aceasta este denumită uneori ”Câinele de pază al democrației” , nu trebuie să felicite migrația politică, ba din contră ar trebui s-o sancționeze, întrucât nu este conformă cu principiile democratice. Peste tot în lumea civilizată dacă un ales pleacă de la un partid la alt partid atunci acel om nu mai candidează niciodată! Din păcate la noi, la români, este ca la nimeni pe lumea asta! PSD i-a atras pe primari cu 30 de miliarde de lei, care li se dau ca pomeni electorale. Nu este un lucru civilizat, iar legea și presa ar trebui să  sancționeze ca atare această practică nedemocratică- a conchis Vasile Mustățea.

Heliade CĂLIN

 

2 COMENTARII

  1. Dar tot presa domnule Mustățea trebuie să semnaleze faptul că PNL a trecut peste noapte la PPE,că s-a aliat cu PDL,partidul pe care electoratul l-a amendat zdravăn la toate alegerile din 2012 și la europarlamentarele din acest an.Ori prin această alianță,pedelistii au fost aduşi la putere pe plan local,contrar voinței electoratului.Iar dl. Johannis parcă ar fi candidatul PDL -ului,cum spunea Antonescu,la întrunirile electorale este însoțit numai de Blaga,Predoiu,Flutur,Liviu Negoiță,Falca,Oltean (cel cu broasca în gât) s.a.,în timp ce liberalul Ludovic Orban face pe saltimbancul iar frumușica purtătoare de vorbe,Alinuța,îi face poze prezidentiabilului cu tableta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.