pe-ce-se-bazeaza-contestatarii-lui-dumitru-gavrila         Consilierii județeni s-au reunit în data de 8 ianuarie în prima ședință extraordinară din acest an, pentru a dezbate două Proiecte de hotărâre aflate pe odinea de zi, la care s-a adăugat și un punct suplimentar.

          Astfel, Proiectul de hotărâre privind acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii de dezvoltare, pe anul 2015, a fost aprobat în unanimitate. În lipsa președintelui Consiliului județean, Vasile Mustățea, aflat în concediu,   președintele de ședință, Dumitru Gavrilă, a precizat în expunerea de motive: Prin Hotârârea C.J. din ianuarie 2015 s-a aprobat utilizarea excedentului bugetului local în sumă de 29.155.046,57 lei, ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. Pe parcursul exercițiului bugetar al anului 2015 a fost utilizată în acest sens suma de 28.517.845,36 lei. Astfel, în conformitate cu Ordinul Ministrului Finanțelor Publice, se impune aprobarea prin Hotărâre a C.J. acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secțiunii de dezvoltare, a mai spus Gavrilă.

          Tot în unanimitate a fost votat și Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării statului de funcţii al Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanelor Giurgiu, pentru transformarea unei funcții publice de execuție vacante de consilier – grad profesional principal, în funcție publică de execuție de consilier – grad profesional superior.

          Punctul suplimentar inclus pe ordinea de zi s-au referit la delegarea d-nei Aurelia Dobre pentru a reprezenta C.J. în ADI -ul „Sănătate asigurată printr-o apă curată”, și a primit votul favorabil din partea consilierilor.

(Teodora Nicolau)