Jurnal Giurgiuvean

Care au fost intervențiile pompierilor în perioada sărbătorii Crăciunului

Pompierii au fost la datorie în zilele de Crăciun, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:
„ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 33 de situații, dar și
▪ stingerea a trei incendii:
25.12.2022, într-o casă din localitatea Tântava la care au ars acoperișul și podul casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Proprietarii s-au autoevacuat în momentul în care și-au dat seama că a luat foc acoperișul casei.

Din cauza apei, s-au degradat pereții casei. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD.
25.12.2022, într-o casă din localitatea Ogrezeni la care au ars un dormitor, holul, baia, bucătăria și bunurile din interior, iar alte două dormitoare au fost afectate de apă și fum. Acoperișul casei a fost distrus în proporție de 90%. Proprietarii s-au autoevacuat în momentul în care au constatat că au sărit siguranțele de la tabloul electric și au simțit miros de fum. La fața locului s-au deplasat pompierii
din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost scrutcircuitul.
26.12.2022, în localitatea Vărăști. A ars gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 20 mp. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, informează Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Giurgiu.

(Jurnal)

Exit mobile version