DSCN5104

Miercuri , 25 mai 2016, Caravana ,,EcoAtitudine” a poposit  la Şcoala nr.3, ,,Ioan Boldescu”, din Municipiu, acolo unde, conducerea instituţiei, cu sprijinul cadrelor didactice şi al elevilor, au pregătit un program deosebit pentru a marca aşa cum se cuvine această campanie de conştientizare în rândul copiilor şi nu numai, în ceea ce priveşte colectarea şi reciclarea deşeurilor.

Ca de fiecare dată când este vorba despre copii, prezent la manifestare a fost  şi  Alexandru Vladu, candidatul ALDE Giurgiu la Primăria Municipiului. El a fost însoţit de preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,, Management eficient pentru un judeţ curat”, Ovidiu Aurelian Andrei.

DSCN5128Scopul campaniei – așa cum ne decalara Ovidiu Andrei – îl constituie formarea unor deprinderi ecologice în rândul şcolarilor, prin organizarea de activităţi extracurriculare şi prin promovarea importanţei colectării selective a deşeurilor. Campania ,,EcoAtitudine” a strâns laolaltă peste 100 de mii de elevi, profesori, părinţi şi bunici din 38 de localităţi din ţara noastră, în proiect fiind înscrise 74 de şcoli. 

Alexandru Vladu ne spunea la rândul său că deși copiii nu fac parte din rândul celor cu drept de vot, el a înțeles foarte bine rostul acestei acțiuni, lăsând la o parte Campania elctorală în care el este unul dintre  principalii actori. Copiii aceștia au nevoie de atenția noastră, constituind zestrea noastră, viitorul pe care ne bazăm, cei ce vor continua proiectele noastre de astăzi. În felul acesta îi putem  încuraja să desfășoare această activitate de reciclare extrem de importantă pentru noi toți.  Iată un motiv serios   pentru care nu-i putem ignora,  indiferent de faptul că suntem în plină Campanie electorală și că poate mulți dintre cetățeni ar aștepta să fim văzuți în cu totul alte locuri din Municipiu – a mai precizat Alexandru Vladu.

(T.N.)