Deşi de-a lungul anilor Ceauşu Costin Laurenţiu, candidatul PDL la Primăria Iepureşti,  a avut de-a face de mai multe ori cu legea, asta nu l-a împiedicat ca astăzi să nutrească dorinţa de a fi primar. În viziunea sa, probabil, această funcţie este similară cu a fi “mardeiaş şef” al comunei. Susţinem acest lucru căci n-a trecut decât o lună şi ceva de când candidatul PDL la primărie, împreună cu fratele său, Ceauşu Cezar, a fost acuzat că l-au călcat în picioare pe actualul primar, Păunescu Gheorghe, chiar în incinta Primăriei Iepureşti. Aşa a crezut el probabil că trebuie impus punctul de vedere: cu pumnul! Şi nu orice fel de pumn, ci unul pe care era fixat un box de fier, declară unii! Iată un exemplu elocvent de  cum va întrona Costin Ceauşu, alături de neamurile sale, legea în comuna Iepureşti după data de 10 iunie, dacă va fi ales primar!

Atrocităţile manifestate de către candidatul PDL la Primăria din Iepureşti Costin Ceauşu au ajuns pe prima pagină a mai multor publicaţii din ţară, fapt ce i-a determinat pe unii dintre săteni, sătui de atâta autoritate impusă cu forţa, să reclame abuzurile săvârşite de acest “Bute” local. Aşa se face că, una dintre isprăvile sale şi ale soţiei, au ajuns pe masa de lucru a Direcţiei Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF, documentele încercând să susţină faptul că atunci când nu bate pe nimeni, Costin Ceauşu face evaziune fiscală. Dar  iată ce sesiza unul dintre cei de la care Costin Ceauşu aşteaptă pe 10 iunie ştampila de vot pe numele său: “ Deşi Societatea Comercială Ceauşu SRL cu sediul în Iepureşti, nr. 362 având codul fiscal 9992352, ce are în arendă şi în proprietate o suprafaţă de teren de 1500 ha  teren, cu administrator Ceauşu Costin, figurează în evidenţa Oficiului Registrului Comerţului în dizolvare de drept, potrivit prevederilor art.237, alin.1 , lit. “b” din Legea nr.31/1990, republicată, datorită cererii de înscriere de menţiuni nr. 12170/20.07.2009 formulată de DGFP Giurgiu,” societatea a continuat să aibă activitate. Mai altfel spus,

d-lui Ceauşu i s-a rupt în două de lege, continuându-şi activitatea până în prezent, deşi firma sa nu ar fi mai fi avut acest drept. “Conform reglementărilor legale în vigoare o firmă pentru care s-a dispus dizolvarea nu mai poate îndeplini nicio operaţiune, cu excepţia celor necesare lichidării. Cu toate acestea, SC Ceauşu SRL a continuat să presteze activităţi economice, altele decât cele necesare lichidării, efectuând operaţiuni economice în scopul obţinerii de venituri şi a efectuat de asemenea cheltuieli pentru obţinerea acestor venituri. “Sesizantul” mai menţionează că în perioada 1 august 2009 – 31 decembrie 2011, probabil pentru că Ceauşu, era membru PDL, şi viitor candidat la primăria Iepureşti, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGGP) Giurgiu nu a mai catadicsit să efectueze nicio inspecţie fiscală, (măcar de rutină dacă nu din curiozitate) la sediul societăţii din Iepureşti.  Căci “corb la corb nu-şi scoate ochii!, ”Aşa că firma a fost ocolită cu grijă, deşi aspectele relevate mai sus erau bine ştiute  la DGFP Giurgiu. Miserupismul mardeiaşului din Iepureşti nu se încheie însă aici. “La data de 1 Mai 2010 societatea încheie Contract de asociere în participaţiune cu societatea SC AGRO BIO SERV SRL (cod fiscal 26628280, J52/114/2010),” la care unic acţionar este chiar soţia d-lui Ceauşu Costin, Mariana Ceauşu, în timp ce persoana împuternicită să reprezinte această nouă societate, ghiciţi cine este? Chiar dl. Ceauşu în persoană! Curat, murdar d-le Costin, nu vi se pare?

Tot conform Legii, “Asociaţiunea în participaţiune este definită, la art. 251 din Codul Comercial, ca fiind atunci când un comerciant sau o societate comercială acordă uneia sau mai multor persoane ori societăţi, o participaţiune în beneficiile şi pierderile uneia sau mai multor operaţiuni sau chiar asupra întregului comerţ”. În concluzie asociaţii participanţi nu intră în raport direct cu terţii, aşa cum s-a făcut în cazul de faţă. Reprezentarea asocierii căzând în sarcina asociatului titular care va reprezenta entitatea în raporturile cu terţii, derulând toate operaţiunile economice şi financiare în nume propriu, dar în contul asocierii”.

Nu ştiu cât aţi înţeles până aici, concret însă societatea Ceauşu SRL, aparţinând lui Costin Ceauşu are în contractul cu societatea soţiei sale ilegal calitatea de “asociat titular”, deoarece el nu putea derula operaţiuni economice altele decât  cele legate de lichidare, neputând să încheie niciun fel de contract, acest contract de asociere în participaţiune fiind nul de drept. Dar cine să-l deranjeze pe “Bute” de Iepureşti, atâta timp cât la cârma DGFP-ului Giurgiu este o susţinătoare ferventă a PDL, iar toate controalele erau impuse de fostul “Taie şi spânzură” al partidului – Marin Anton? Mare scenarist (cum ne-a demonstrat în ultima perioadă) Marinică al nostru, surprins că oamenii săi scăpaseră în mirişte, n-a avut altă explicaţie de dat presei la acel moment decât aceea că primarul Păunescu s-ar fi mutilat singur… în oglindă!?

Şi pentru că lui Ceauşu şi “box”-ului său nu le era frică de nimeni, evaziunea a fost asezonată bine, în perioada 1 iunie-31 decembrie 2011, societatea neînregistrând veniturile şi cheltuielile în paralel, în contabilitatea asocierii, eludând legea şi denaturând contul de profit şi de pierdere cu o sumă mai mare de 10 miliarde lei. E limpede cred acum pentru toată lumea că asocierea dintre cei doi soţi Ceauşu a fost făcută doar pentru a se ascunde profiturile reale ale celor două societăţi şi totodată pentru a obţine fondurile aferente suprafeţei de teren aflată în proprietatea societăţii Ceauşu SRL de către SC AGRO BIO SERV  SRL, firma soţiei lui Ceauşu.  Datorită acestui artificiu societatea d-nei Mariana Ceauşu a beneficiat de suma de 15 miliarde lei,  sumă alocată de către APIA Giurgiu. Ţinând cont de faptul că acest contract de asociere în participaţiune (al soţilor Ceauşu ) cu o firmă aflată în dizolvare de drept nu putea avea loc, nu putem gândi decât că declaraţia pe propria răspundere a lui Ceauşu Costin, “Bute” de Iepureşti, a fost falsă! De menţionat că, înarmată cu un tupeu fără margini, d-na Mariana Ceauşu a mai depus şi cerere de rambursare a TVA-ului în sumă de 4.771.360.000 lei. Însă în urma inspecţiei fiscale i-a fost respinsă suma de 2.192.040.000 lei, inspectorii DGFP Giurgiu, constatând că deconturile de TVA depuse erau nereale!! Dubiile continuă să existe însă şi astăzi asupra legalităţii TVA-ului aprobat  de inspectori, la plată.

Încurajat de faptul că toate aceste nereguli săvârşite sub umbrela PDL-ului îi merg strună, Costin Ceauşu şi-a permis să facă şi pe mardeiaşul comunei. Aşa se face că în ziua de 8 martie, când bărbaţii împărţeau flori femeilor, Costin Ceauşu, candidatul PDL la Primăria Iepureşti a împărţit pumni pe faţa primarului Gheorghe Păunescu, victima violenţelor acestuia. Aşa zic unii săteni. Primarul Păunescu ne declara că în acea zi, în timp ce elibera cu o echipă a Biroului de Evidenţă a Populaţiei Giurgiu, buletine de Identitate expirate, a fost agresat de către Cezar Ceauşu şi de fratele acestuia, Laurenţiu Ceauşu (candidat pe lista şi el cu consilieri ai PDL Iepureşti), care l-au acuzat că ar fi adus oameni de la Bucureşti pentru a le face vize de flotant, persoane ce urmau a-l ajuta pe primarul Păunescu la votul din 10 iunie.

Deşi cei doi mardeiaşi au negat că ar fi apelat la agresiuni este greu de crezut că Gheorghe Păunescu a pus pe cineva să-l bată cu atâta brutalitate în zona feţei doar pentru

a-i putea acuza pe cei doi Ceauşu. Declaraţiile medicilor ce au constatat la Gheorghe Păunescu multiple traumatisme cranio faciale, au fost atât pentru jurnalişti cât şi pentru mulţi dintre locuitorii comunei, mai mult decât edificatoare asupra caracterului agresiv al pretendentului la scaunul de primar al comunei Iepureşti, Costin Ceauşu.

Doar peste o săptămână vom afla dacă iepureştenii îşi doresc un primar cu frica lui Dumnezeu, interesat de problemele locale, dornic de a finaliza toate proiectele începute cât şi cele la care a visat inutil până acum din cauza “ciumei portocalii” sau dacă locuitorii vor opta pentru un primar interesat doar de cum să eludeze legea, hotărât să-i convingă cu pumnul de calităţile sale manageriale, pe toţi cei care se mai îndoiesc asupra harului său de lider. De menţionat că datorită neînţelegerilor cu membrii Partidului Democrat Liberal Iepureşti şi ai liderilor acestuia, primarul Păunescu a beneficiat pe tot parcursul mandatului 2009-2012 de un buget de austeritate, buget de care se fac vinovaţi consilierii ce au votat contra unor proiecte ce ar fi schimbat faţa acestei aşezări, consilieri ale căror nume vi le vom reda în continuare, ca pe o listă a ruşinii şi indiferenţei faţă de cerinţele comunităţii: Ceauşu Costin Laurenţiu, Zlate Dumitru, Andrei Cornel, Stanciu Viorel, Macavei Gheorghiţă alături de  consilierii PSD: viceprimarul Crăciun Dumitru, Cernea Ion, Iorga Ioana, Saitoc Ioana.

Redacţia