lumanari E cert! Nu știm să ne respectăm semenii. Fie că ei sunt încă în viață , fie că au murit și au nevoie de puțin respect și nimic altceva…!

Primul exemplu este cel al jurnalistului Cătălin Sava care povestea întâmplarea petrecută cu câteva momente înainte ca Mircea Albulescu să ajungă la spital, cu doar o zi înainte de trecerea lui la acele veșnice .

 Jurnalistul TVR spunea că l-a observat pe Mircea Albulescu, joi, traversând strada „foarte greu”, la intersecţia de la Piaţa Romană. Am fost în acel moment, pe acea trecere de pietoni, când într-un cor de claxoane şi înjurături, un bătrân (n-am realizat din prima că e Mircea Albulescu, pentru că eram a doua maşina la sol) se grăbea din toate puterile lui să treacă greu, greu, foarte greu pe acea trecere de pietoni. Unde e umanitatea din noi?! S-a întors cu o figură deznădăjduită, neputinţa întruchipată, privind spre acea coloană de maşini care îl claxona. Aştia suntem! – mai declara pentru Ştirile TVR, jurnalistul Cătălin Sava.

Era ora 14:00, cu doar două ore înainte ca marele actor să ajungă la spital din cauza problemelor cardiace de care suferea și cu doar o zi înainte de a pleca din lumea celor vii spre târâmurile vieții veșnice. După ce moartea sa a fost anunțată toată lumea a fost dispusă să declare că îl regret…Falsă consolare !

A doua întâmplare am trăit-o în aceste zile, mulți dintre noi, giurgiuvenii. Este vorba despre drama familiei Ancu a cărei fetiță , de numai 26 de ani, a fost găsită moartă în camera căminului studențesc în care locuia, fără să le mai dea șansa  părinților ei de a o vedea mireasă, fără  putința ca aceștia să  se bucure într-o zi  de zâmbetul nepoților , fără satisfacția de a pleca la rândul lor, din această lume împăcați că au lăsat în urmă doi copii fericiți. Deși majoritatea dintre noi, jurnaliștii onești ai acestei comunități, am considerat că cel mai nimerit lucru este acela de a ne retrage într-o ”silentio stampa”, dovedindu-ne respectul față de familia îndurerată,  lăsând-o să își plângă copila, unii însă au găsit de cuviință să facă din acest moment tragic , un spectacol!

Iată cum  OTV-ul a reînviat în Municipiul Giurgiu prin intermediul unor cioclii media ce și-au dorit cu tot dinadinsul lacrimi, suferință, raiting și cât mai multe like-uri!? Modelul de succes al lui Dan Diaconescu pare a fi de data aceasta urmat cu rigurozitate:  imagini pe larg cu familia îndurerată (deși regulamentele CNA prevăd respectul față de demnitatea familiei și a celui dispărut!) și cu un sicriu coborât în groapă (imagini despre care CNA a recomandat evitarea lor!).

Sufletul Dayanei nu va mai avea liniște, în zilele ce vor urma, din cauza zecilor de imagini pe care site-urile cioclilor ăștia urmează să le afișeze, fără pic de jenă, într-un exercițiu macabru de exhibiționism jurnalistic. Fiți convinși că cei de care amintim nu au pic de suflet… ei au doar nevoie de cât mai multe vizualizări pe facebook-urile trustului lor media, condus  ( culmea!) de un politician care mai are pretenția să mai fie ales și primar!

Iată cum crede că poate fi tratată o inmormântare , un bun creștin, lucru pe care șeful acestui trust media îl declară cu fiecare ocazie, nelipsit în nicio sărbătoare de la pupatul icoanelor și a sfintelor moaște.

Dayana Ancu nu credem că avea nevoie de un astfel de spectacol grețos, ci doar de un gând sincer, curat din partea celor care au cunoscut-o și de un pic de respect din partea giurgiuvenilor onești , părinți, la rândul lor, ce știu că nimic nu este mai dureros pe această lume decât să îți îngropi copiii…Un necrolog de bun simț, o fotografie cu  tânăra Dayana, în viață, și niște sincere condoleanțe transmise rudelor celei decedate ,ni se pare că ar fi fost îndeajuns.

E cert! Nu știm să ne respectăm semenii…nici în viață, dar nici după moarte. Lipsiți total de sentimente, ci doar animați de ambiții comerciale, unii au transformat chiar și clipele cele mai dureroase și mai intime ale unor semeni de-ai noștri într-un  spectacol sinistru menit să le aducă lor bani și șefilor, probabil mai multă popularitate!

Dumnezeu să-i ierte că nu știu ce fac, iar pe Mircea Albulescu și pe tânăra Dayana să  îi  odihnească , noi promițându-le că vor rămâne vii în memoria noastră și nicidecum cum ni-i înfățișează cei ce ne dovedesc încă odată că  prețuiesc  cu mult mai tare ceremoniile  funerare, decât pe oameni, cât sunt vii!

(Florian TINCU)

2 COMENTARII

  1. Asa este dle Tincu, cand am vazut ce s-a intamplat cu aceasta tanara, mi-am reamintit de circul de acum 2 ani la inmormantare la Dixi. Si pentru ca nu a fost suficient, Mariana Bragaru care l-a aruncat bolnav in curte la fratele lui, s-a trezit brusc indurerata. Nu mai avem bun simt, nu mai avem constiinta, nu mai avem respect nici macar pentru durerea unei familii…

  2. „marele” fotograf care a facut o stire din suferinta acestor oameni ar trebui sa isi ceara scuze public,dar la nesimtirea si infumurarea lui nu ii poti cere nimic.un mare pupator de moaste si un mare descoperitor de cruci in fructe si legume,asta e „marele” fotograf premiat de niste site-uri anonime pentru pozele facute.probabil si pentru pozele facute vineri va primi premii si laude,dar daca tot pozeaza in mare crestin,sa nu uite ca intr-o zi s-ar putea sa fie si el in situatia acestor oameni.