Canalul Plantelor a devenit de câteva săptămâni, raiul pescarilor amatori, dar și al celor lacomi de căpătuială…

0
1070

20160225_132920

 Imediat  ce timpul s-a încălzit amatorii de pescuit au și ocupat malurile bălților cele mai apropiate de casă. Și cum Canalul Plantelor este cel mai la îndemână pescarii au luat cu asalt malurile acestuia. Din păcate unii nu se mulțumesc cu o saramurică acolo, cu mămăliguță , ci se lăcomesc sperând să se pricopsească.

Așa se face că  în dimineața zilei de 27 februarie, dis de dimineață (ora 05.30) polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Navale din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Giurgiu  desfășurând  o acțiune  pentru identificarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care sunt predispuse la comiterea de fapte antisociale și încălcarea normelor legale, i-au   depistat în flagrant  pe doi bărbați ( F. M., în vârstă de 40 ani și C. M., în vârstă de 45 ani), ambii domiciliați în municipiul Giurgiu, în timp ce pescuiau pe canalul Plantelor, din municipiul Giurgiu, cu unelte de pescuit comercial  tip setcă monofilament, interzise la pescuit.

Cu ocazia verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că cele două persoane nu dețineau documente de autorizare pentru pescuit comercial iar în plasele în lungime totală de 200 metri au găsit cantitatea de aproximativ 12 kg. de pește din specia oblete.

Polițiștii au ridicat plasele monofilament în vederea continuării cercetărilor iar cantitatea de pește urmează a fi predată la un centru specializat în vederea valorificării.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Navale fac cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere și folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comerciale și folosirea la pescuit a uneltelor de tip monofilament.

(Jurnal)