dunare-seceta-nisip-transport-cerealeTemperaturile foarte ridicate şi seceta au dus la scăderea nivelului apelor Dunării pe sectorul Călăraşi, unde au apărut probleme pentru navigatori, transmite corespondentul MEDIAFAX Navigatorii care se duc dinspre Olteniţa către Constanţa pe Dunăre, direcţionaţi pe rută ocolitoare.

 Navele care se îndreaptă în aval, dinspre Olteniţa către Cernavodă şi Constanţa, sunt direcţionate pe o rută alternativă, din cauza cotelor foarte scăzute ale Dunării.

Pe sectorul de la Chiciu, de la kilometrul 372, până la kilometrul 300, sunt ceva probleme. Au fost trimise avize către navigatori, pentru că se ştie ,  de la o anumită cotă nu se mai poate circula. Tot din cauza cotelor scăzute ale apelor Dunării, feribotul care face legătura între Călăraşi şi Silistra a devenit inoperabil în această perioadă.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării, feribotul poate naviga pe Dunăre, însă nu poate intra pe braţul Ostrov din cauza nivelului scăzut al apei.

Reprezentanţii Administraţiei Fluviale spun că tendinţa apelor Dunării în următoarele două zile este în scădere la Brăila şi Cernavodă şi în uşoară creştere la Giurgiu. (Jurnal)