Daca aveti un anumit tip de virus pe calculator exista  sansa reala ca luni sa fiti deconectat de la internet. Cititi acest articol si veti gasi pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru a vedea daca sistemul dumneavoastra este infectat si ce trebuie sa faceti ca sa stergeti virusul din calculator! Smulgeti cateva minute din timpul d-stra pentru a va salva calculatorul . MERITA!

Utilizatorii de net sunt avertizati si sfatuiti sa verifice ca sistemele pe care le detin nu au fost infectate cu virusul Alureon/DNS Changer bot. Virusul  (un software), a infectat sute de mii de calculatoare din lume in ultima parte a anului trecut. El a fost creat sa redirectioneze userii de la site-urile de incredere spre site-uri fantoma, intr-o incercare de a fura informatii personale si financiare. Atunci cand atacul cibernetic a fost descoperit, FBI-ul a creat un net „de siguranta”, care sa filtreze calculatoarele infectate prin serverele institutiei si sa opreasca ofensiva hackerilor.

Aceste servere vor fi insa oprite luni, 9 iulie, iar sistemele inca infectate vor pierde conexiunea la internet fara avertizare.  Avertizari in acest sens au fost trimise prin intermediul Facebook si Google. Providerii de internet si-au anuntat clientii despre pericol, iar FBI-ul a creat o pagina de informare pe internet.  Userii vor fi nevoiti sa sune compania de internet, care ii va ajuta sa stearga virusul si sa se reconecteze la internet. Atentie! Nu este gluma!!

FBI-ul a angajat o echipa de experti care au creat la propriu un internet „de siguranta”. Acestia au instalat doua servere curate care au tinut locul celor folosite de hackeri si care i-au tinut conectati la internet pe userii cu sisteme afectate.   Insa aceste servere temporare vor fi inchise luni, 9 iulie, la ora 4.01 GMT (07.01, ora Romaniei).

Majoritatea victimelor nici macar nu stiu ca sistemele vor au fost infectate, chiar daca virusul le-a incetinit viteza de conectare si navigare pe Internet si le-a afectat programul antivirus.                Pentru a verifica daca sistemele dumneavostra sunt infectate, puteti vizita site-ul construit de FBI: www.dcwg.org.

CE TREBUIE SA FACI CA SA NU RAMANI LUNI FARA INTERNET:

1. Vizitati site-ul aprobat de FBI – www.dns-ok.us – si verificati daca obtineti un ecran verde – ceea ce inseamna ca nu sunteti in pericol – sau un ecran rosu – semn ca veti pierde conexiunea la internet.

2. Daca rezultatul este un ecran rosu, vizitati www.dcwg.org/fix, care listeaza o serie de programe antivirus gratuite si un soft cu ajutorul caruia puteti sterge virusul din calculator. Expertii recomanda in principal Microsoft Windows Defender si Avira.

Pentru mai multe informatii vizitati www.dcwg.org/detect/

(material preluat din presa nationala)