În calitate de consilier judeţean, dar şi de cadru didactic, directorul Grupului Şcolar “Miron Nicolescu”, Ion Vasilache, a solicitat, în ultima şedinţa a Consiliului Judeţean, sprijinul preşedintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, în problema haitelor de câini vagabonzi din jurul liceului, care atacă elevii şi cadrele didactice.

Vasilache a spus, în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Giurgiu, că speră o soluţionare din partea acestei instituţii, având în vedere că până acum a mai solicitat ajutorul Poliţiei Comunitare, al bărbaţilor care locuiesc în zona liceului şi altor autorităţi locale, “dar fără nici un rezultat”. “În jurul liceului s-au adunat adevărate haite de câini, care atacă. Practic, elevii nu pot merge pe acolo decât în grupuri mai mari, pentru a se apăra, iar unele cadre didactice mi-au spus să rezolv această problemă pentru că nu mai pot veni la ore din cauza câinilor” – a afirmat directorul Grupului Şcolar “Miron Nicolescu”.

El a susţinut, de asemenea, că foarte mulţi elevi nu pot ajunge la şcoală din cauza câinilor care îi atacă, din acest motiv înregistrân-

du-se foarte multe absenţe şi mulţi profesori preferând să renunţe la post decât să fie atacaţi zilnic de câini. Pentru că se adună în haite, câinii sunt foarte agresivi, iar unii locuitori din zonă spun că aceştia nu provin din înmulţirea naturală a câinilor fără stăpân din oraş, ci ar fi aduşi cu maşini cu numere de Bucureşti, din care sunt aruncaţi pur şi simplu în Giurgiu. Un alt consilier judeţean, social-democratul Marian Ştefan, care este şi preşedinte al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Giurgiu, a atras atenţia, la rândul său, că această problemă se acutizează în judeţ, pentru că şi în alte localităţi se înregistrează situaţii asemănătoare.

“Am informaţii că mulţi câini din zona Bucureşti sunt aruncaţi pur şi simplu în localităţile de la intrarea în judeţul Giurgiu, se adună de asemenea în haite şi devin agresivi, terorizând populaţii întregi de localnici”, a spus Marian Ştefan. Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a promis că va încerca să rezolve această situaţie, dar, în lipsa unei legislaţii adecvate, este foarte greu să fie eliminaţi câinii fără stăpân care s-au înmulţit foarte mult la Giurgiu.

AGERPRES pentru JGR