Recent, pe adresa Primăriei Municipiului Giurgiu a sosit o cerere a unei giurgiuvence, care solicita suma de 7000 lei pentru achitarea tratamentului psihologic aplicat soţului ei, ca urmare a şocului psihic provocat de atacul unor câini comunitari, incident produs în seara zilei de 1 septembrie 2009, în zona blocului fost „Aşchiuţă”. „Soţul meu a fost atacat de o haită de câini, şi a fost dus la spital unde nu a fost consiliat şi, datorită stresului provocat de cele 12 muşcături, până la ziuă nu a putut să îşi mai facă nevoile personale şi a ajuns la operaţie cu blocaj renal”, precizează giurgiuveanca, Georgeta Mindeart, în scrisoarea adresată Primăriei Giurgiu. „În momentele acelea era foarte greu să îl transportăm la spital la Bucureşti, fiind dependent de sondă, şi neavând un mijloc de transport propriu, ne era extrem de greu să ajungem la Bucureşti pentru vaccinarea antirabică şi controalele după operaţie”, mai spune Georgeta Mindeart. Ca urmare a stresului, soţul acesteia a ajuns să facă dese atacuri de panică, iar bugetul familiei a fost drastic redus de problema creată de muşcăturile de câini. În aceste condiţii, giurgiuveanca a solicitat suma de două sute de milioane de lei, fiindu-i acordaţi 70 de milioane.  Referindu-se la acest aspect, consilierul local social-democrat Nicolae Barbu afirma: „Nu sunt împotriva acordării acestui ajutor, dar nu trebuie să deschidem o cutie a Pandorei. Ne vom trezi, în curând, că tot mai mulţi giurgiuveni vor veni şi vor solicita sume de bani, motivând că au fost muşcaţi de câini fără stăpân, chiar dacă ar putea fi muşcaţi chiar de propriul câine” La rândul său, primarul Lucian Iliescu menţiona că, la această dată, nu există soluţii concrete de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân, sterilizarea şi returnarea în teritoriu nefiind o modalitate de reducere sau de extincţie a câinilor fără stăpân din municipiu. „Avem nevoie de o lege care să ne impună un termen pentru a scăpa de câinii fără stăpân de pe raza localităţii”, a mai precizat Lucian Iliescu.

Oana CĂLIN

4 COMENTARII

  1. Eutanasierea este cea mai buna solutie,pe mine m-au inconjurat la centru nu la preiferie, daca nu erau taximetristii aveam probleme. Primarul vorbeste de lege , ce lege,trebuiesc eutanasiati. noi nu ne luam dupa nebunii care ies sa manifesteze pt caini, si pt ei ca au nivelul de trai scazut, nu fac manifestatii. Si eu iubesc cainii, dar sa fie in lant ,si stapanii sa raspunda de ei.

  2. pentru Gabi
    nu stiam ca mai nou titlurile se propun de catre semnatarii commeturilor. daca persoana a gandit titlul ala, e cat se poate de ok, in concordanta cu textul. chiar,de ce nu te apuci tu sa scrii stiri despre „Infractorii tolerati in libertate care nu isi sterilizeaza animalele si abandoneaza cainii pe spatiul public golesc bugetul local”.
    p-s- titlul e cam lung:)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.