Elev-si-profesor-la-tabla

Foto: Profesorii au ajuns să se umilească prin procese pentru a-și obține drepturile ce li se cuvin.   

La solicitarea mai multor cadre didactice din județul Giurgiu, de a afla când vor primi restanțele  de 33%, cumulate din anul 2008 până în prezent, după ce au dat în judecată Ministerul Educației , jurnaliștii publicației noastre s-au adresat președintelui sindicatului ”Liga Cadrelor Didactice”  Giurgiu, condus de prof. Ion Trăistaru.  Acesta a avut amabilitatea de a ne informa când vor  intra și restul profesorilor în posesia acestor bani, în condițiile în care procesele au fost câștigate încă din 2010, însă nu toate cadrele didactice au primit sumele respective.

 Luna aceasta Guvernul urmează să facă rectificarea bugetară, pentru că banii, conform procedurii, se dau decalat, din anul care urmează, deci mai devreme, iar când se termină bugetul, se face această rectificare. Așadar, în urma rectificării, banii vor ajunge la profesori în luna septembrie, când se va plăti și cea de-a treia și ultima tranșă – a precizat liderul Sindicatului din Învățământ. 

      Despre  dobânzile ce trebuia încasate pentru acești bani vă vom face precizările de rigoare în ediția tipărită  a publicației Jurnal giurgiuvean de vineri 17 iulie.

        Întrebat dacă unii profesori au manifestat dezinteres pentru aceste sume, datorită banilor pe care îi încasează făcând meditații, prof. Trăistaru a replicat:  În niciun caz! Profesorilor nu le prisosesc acești bani; este dreptul lor, mai ales că majoritatea dintre aceștia nici nu fac meditații, pentru că ne referim la cadrele didactice din tot județul, inclusiv la cele din mediul rural, care predau materii ce nu sunt incluse în programa examenelor naționale.

(Nicolau Teodora)