Cadrele didactice ale Școlii ”Sfântul Gheorghe” din Giurgiu au înmânat ghiozdane elevilor beneficiari, în cadrul ”Programului Național Reducerea Abandonului Școlar” (GALERIE FOTO)

0
1383

Joi, 6 aprilie, la Școala Gimnazială ”Sfântul Gheorghe” din Municipiul   Giurgiu, în cadul ”Programului Național Reducerea Abandonului Școlar” (PNRAS)  cadrele didactice au  înmânat un număr de  70 de ghiozdane, echipate cu rechizite școlare, elevilor beneficiari din grupul-țintă, nivel gimnazial ai Proiectului ” Împreună pentru succes!”, derulat la nivelul acestei școli.

 

 

Cadrele didactice implicate în proiect sunt: dir. Florescu Toma, dir. adj. Stănescu Iulia și profesorii  Copăceanu Mihaela, Vlașcu Veronica, Ciobanu Dana, Bădoi Niculina, Mincă Daniela.

 

După cum ne declarau autorii proiectului profesorii se implică alături de elevi în derularea activităților cuprinse în cadrul acestuiai, încurajându-i și sprijinindu-i în atingerea obiectivelor propuse.


Cea de astăzi a fost o activitate din șirul  celor  derulate în cadrul acestui proiect, elevii fiind foarte bucuroși și mulțumiți – ne declara  directorul adjunct al școlii, prof. Stănescu Iulia.

În cadrul proiectului se desfășoară activități remediale și de sprijin, dar și numeroase activități extracurriculare (vizite de documentare, activități outdoor, excursii, activități culturale etc). Au fost organizate activități outdoor prin care s-a urmărit creșterea gradului de socializare, a stimei de sine, fiind un mijloc eficient șiaccesibil de învățare și colaborare. În cadrul acestor activități se dezvoltă deprinderi de a lucra tematic, pe grupe, într-un mod interdisciplinar  – ne-a mai precizat prof. Stănescu Iulia, așa cum neționam anterior, membru al echipei de proiect.

 

 

Activitatea de astăzi face parte dintr-un proiect care se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, prin care se dorește contribuirea la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii. Bucuria în ochii a 70 de elevi la primirea ghiozdanelor încărcate este cea mai frumoasă imagine pe care am vazut-o în ultimele activități, ne-a  spus la rândul ei  prof. Vlașcu Veronica, membru în echipa aceluiași proiect.

De asemenea a fost achizionat mobilier pentru dotarea unei Clase digitale, 8 videoproiectoare performante și 2 imprimante de ultimă generație, care vor contribui la facilitarea învățării prin mijloace moderne, atractive, și implicit la îmbunătățirea actului educativ și a performanțelor elevilor, a precizat profesorul Florescu Toma, managerul proiectului.

Dascălii prezenți la această actvitate ne-au mai spus că se străduiesc să desfășoare activități care să fie pe placul elevilor… Considerăm că reprezintă o motivație, o încurajare pentru elevi să vină la școală, să fie mai atenți cu învățătură, cu munca lor.

Ca o confirmare a celor declarate de profesorii autori ai proiectului, unul dintre elevii participanți, referindu-se la dotările făcute, spunea: Sunt foarte frumoase! Ne vor ajuta cu siguranță și de-abia aștept să le folosesc cu plăcere la diferite materii…

JURNAL

(Foto: Costel Nicolae)