În numele Cercului de Literatură şi Teatru de la Centrul Cultural “Ion Vinea” din Giurgiu – am mai spus-o şi cu alte ocazii – înseamnă, în traducere din limba latină, “Din toată Inima”. Copiii şi tinerii care fac parte din acest cerc ştiu acest lucru şi, de aceea, orice activitate a lor este făcută din toată inima.

Este şi cazul serii de poezie şi teatru ce a avut loc pe data de 09 aprilie 2009, sub genericul  “Într-o joi cu dragoste”, seară ce a prilejuit întâlnirea reprezentanţilor grupului “Ex toto corde” al Centrului Cultural “Ion Vinea” cu copii şi tineri  de la o instituţie de tip familial din Giurgiu. Profesoara  Ionela Cralevici, coordonatoarea  cercului “Ex toto corde” le-a vorbit celor prezenţi – cu căldură şi pe înţelesul lor – despre sărbătoarea Floriilor şi desprea cea a Paştelui, despre faptul că trebuie să fim buni şi îngăduitori şi despre bucuria de a dărui. Şi pentru ca aceste cuvinte să nu rămână simple rostiri, copiii  şi tinerii de la clasa de literatură şi teatru a Centrului Cultural “Ion Vinea” au oferit oaspeţilor lor nu doar un spectacol agreabil, ci şi prietenia lor şi câte un pahar cu suc. Spectatorii au ascultat cu interes şi mare plăcere poeziile vesele, de primăvară recitate de copiii Andreea Bucur, Daria Gheorghe şi Gabriel Sârbu şi au avut ocazia să se amuze şi să aplaude în repetate rânduri urmărind sceneta “Dragoste de lup”, o comedie de Dumitru Solomon, ce le-a avut ca protagoniste pe domnişoarele Iuliana Ilie, Geanina Hîrjeanu, Maria Popa şi Ana Pălăngeanu. Crina Dora Brăniştăreanu a interpretat pentru entuziaştii spectatori o piesă clasică la chitară.

Seara s-a încheiat cu promisiunea că asemenea întâlniri vor mai avea loc cât de curând, ne-a precizat directorul instituţiei, profesorul Virgil Peţanca.

Heliade CĂLIN