caricatura-01-iunie-2012În 2013 o serie de colegi de partid și subordonați politic ai lui Lucian Iliescu ( pe atunci președinte al PNL Giurgiu) încercau să–l facă să priceapă (cei care aveau curaj să-i spună asta!) să nu mai candideze la fotoliul de primar al Municipiului  pentru că giurgiuvenii nu-l mai doresc. Il lider maximo, nu numai că nu a crezut acest lucru, ba a și încercat ulterior să-i îndepărteze pe toți cei care se îndoiau că n-ar fi ”Nemuritor” pe acest fotoliu de primar. Realitatea însă a demonstrat că oamenii aceia aveau dreptate. Iată că astăzi PNL Giurgiu se află într-o ipostază similară.

Deși mare parte dintre giurgiuveni îi sunt ostili, iar colegii de partid , respectiv subordonații politic,  încearcă să îl convingă că nu are nicio șansă, Dumitru Beianu continuă să creadă că este cel mai potrivit pentru funcția de președinte al Consiliului județean Giurgiu. De acest adevăr, al lipsei de șanse a copreședintelui PNL Giurgiu pentru această candidatură,  s-au convins până și liderii de la Centru. Zilele trecute, aflat în județul Giurgiu, Vasile Blaga a stat de vorbă cu o serie de primari încercând să-i convingă că PSD-ul n-o să le mai țină de cald în următorul mandat. Deși până mai ieri, când se vorbea despre o eventuală candidatură a lui Marin Anton pe această funcție, primarii păreau deciși să negocieze, ba chiar să se lase convinși de o altă alternativă decât aceea de a forma o mare turmă mânată de la spate de un baci abil, Niculae Bădălău, deși cu toții sunt conștienți că de ei depinde și nu de PSD dacă la alegerile din iunie  va ieși  sau nu…”mare brânză”!

Oamenii s-au sucit însă dintr-odată când au auzit că Dumitru Beianu rămâne candidat la funcția de președinte al Consiliului județean, în ciuda venirii lui Marin Anton la PNL Giurgiu, cel pe care îl vedeau potrivit pentru o astfel de funcție .

Degringolada din PNL Giurgiu pare să urmeze scenariul PNL-ului de la nivel Central unde în doar o lună au fost numiți și ”răzgândiți” nu mai puțin de patru candidați la Primăria Capitalei.

Vanitatea copreședintelui PNL Giurgiu, Dumitru Beianu și dorința sa de revanșă, pe fondul demisiilor  masive din ultimele săptămâni va duce probabil în final la un eșec lamentabil al liberalilor atât în municipiu cât și în județ, ce va avantaja partidele ”outsider”, și evident pe social democrați dornici să scoată din cursă principalii advers ri politici. Din păcate nimeni nu îndrăznește să-i spună domnului Beianu să plece acasă să se culce, din teama probabil de a nu avea aceeași soartă cu a  lui Noruț Stănișteanu, Vasile Mustățea, Elena Dinu, Marian Măroiu, Cornel Mincă și lista ar putea continua…

Dumitru Beianu nu reușește să deosebească  fantezia de realitate din cauza postacilor săi on line, care aidoma tovarășilor din perioada de dinainte de ‘90 încercau, printr-un deșănțat cult al personalității, să convingă cuplul prezidențial că este iubit de popor. Captiv acestor ficțiuni, Dumitru Beianu are toate șansele să împărtășească , din punct de vedere politic,  soarta fostului său mentor, Lucian Iliescu :  acela de a fi, în cele din urmă, disprețuit de concetățeni!

(Florian TINCU)

 

1 COMENTARIU