Ce marfă de contrabandă mai aduc bucureștenii de la Istanbul…!

0
312

adidasi-contrafacuti-scosi-la-vanzare-in-targul-oborPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse în două autocare, peste 140 articole de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc şi un cetăţean român  încercau să le introducă ilegal în ţară.

Vineri, 12 februarie, noaptea (ora 00.30), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocar, cetăţeanul turc Mugdat D. Mijlocul de transport circula pe ruta Istanbul – Turcia şi transporta un număr de 10 pasageri.

Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, în mai multe pungi de plastic, 70 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme protejate, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a constatat că bunurile aparţin cetăţeanului turc Muslun C., pasager în autocar. Acesta a declarat că intenţiona să comercializeze bunurile în municipiul Bucureşti.

Jumătate de oră mai târziu, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocar, cetăţeanul turc Dogan B. Mijlocul de transport circula pe ruta Istanbul – Turcia şi transporta un număr de 36 pasageri.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, două genţi, în care se aflau 75 perechi de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme protejate, produse susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român   Florin S., cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti. La cercetări, acesta a declarat că bunurile le-a cumpărat din Turcia, cu intenţia de a le  comercializa în Bucureşti.

În ambele cazuri, bunurile susceptibile a fi contrafăcute au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţişti de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.