adidasi vama          Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse în cala unui autocar peste 200 de perechi de încălţăminte  şi 170 costume sport, produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în ţară. 

             În data de 01.03.2016, ora 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Istanbul – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport şi asupra celor 17 pasageri, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, 230 perechi de încălţăminte şi 170 costume sport, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului turc Onal C., în vârstă de 43 ani, pasager în autocar. Acesta a declarat că bunurile îi aparţin şi intenţiona să le comercializeze în municipiul Bucureşti, cu scopul obţinerii de profit.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu