DSC05976 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit 700 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc încerca să le introducă ilegal în ţară.

             În data de 23.05.2016, ora 00.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și al pasagerilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe pungi din plastic în care se aflau 700 articole de îmbrăcăminte (tricouri și pantaloni), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetățeanului turc Mehmet T., în vârstă de 24 de ani, șoferul autocarului. Acesta  a declarat că a încărcat bunurile la sediul unei societăţi comerciale din Istanbul fără a i se înmâna documente, urmând să le predea la o altă societate comercială din Bucureşti.

Bunurile în valoare totală de aproximativ 100.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.