Bunuri în valoare de aproape 2 miliarde și jumătate (bani vechi), descoperite în trei autocare, la frontiera Giurgiu…Cui aparțieau lucrurile?

0
378

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport, peste 1.400 de bunuri care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

 În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a trei autocare, care transportau persoane în regim internațional pe ruta Turcia-România.

Astfel, în calele mijloacelor de transport, au fost descoperiți mai mulți saci din plastic, care conțineau 1.457 de bunuri, constând în parfumuri, articole vestimentare, încălțăminte tip sport, dar și produse de marochinărie, toate acestea inscripționate cu însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai autocarelor, trei cetățeni turci, în vârstă de 28, 35, respectiv 39 de ani.

Toate aceste bunuri, estimate la o valoare de 240.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

 (Jurnal)