Bunuri contrafăcute, în valoare de 77.000 lei, descoperite în două autocare la P.T.F. Giurgiu

0
176

Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean turc și un cetățean român, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„Persoanele în cauză achiziționaseră din Turcia o cantitate considerabilă de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în parfumuri, articole vestimentare, de marochinărie, precum și pantofi tip sport, bunuri pe care intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

În cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, saci din plastic de culoare neagră dar și cutii din carton, care conțineau 26 de articole vestimentare, 114 perechi de încălțăminte tip sport, 231 de parfumuri precum și 12 de articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, un cetățean turc, în vârstă de 49 de ani și un cetățean român, în vârstă de 47 de ani.

Aceștia au declarat autorităților faptul că au achiziționat bunurile din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul României.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 77.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)