Bunuri ascunse printre bagajele pasagerilor, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
227

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat cinci cetățeni români și un cetățean turc, care au încercat să introducă ilegal în țară peste 700 de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară,  controlul specific asupra a două autocare care efectuau transport regulat de persoane pe ruta Turcia-România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în calele mijloacelor de transport, printre bagaje, mai multe pungi din plastic care conţineau 571 de articole vestimentare și 162 perechi de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că cinci cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 21 și 58 de ani, pasageri ai autocarelor, au achiziționat bunurile sus-menționate din Turcia, cu intenția de a le comercializa ulterior în țara noastră.

Bunurile, în valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de persoanele sus-menționate, pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun” – informează purtătorul de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)