Bugetul Consiliului Județean Giurgiu, blocat de Instituția Prefectului județului Giurgiu. Vezi cine are de suferit din această cauză…

0
461

Începutul de lună, dar și de săptămână nu a venit cu vești bune pentru Consiliul Județean Giurgiu, dar nici pentru cei care într-un fel sau altul depind de această instituție. În cadrul conferinței de presă, desfășurată luni, 4 aprilie, și încheiată în urmă cu puțin timp, proiectul de hotărâre al președintelui Dumitru Beianu a fost  „atacat în contencios administrativ de către Prefectura județului Giurgiu, solicitându-se anularea parțială a acestuia.”

La 1 aprilie, Instituția Prefectului județului Giurgiu a blocat bugetul Consiliului Județean Giurgiu, „chiar dacă la investirea sa în funcția de prefect de Giurgiu, Florentina Stănculescu, a anunțat că va colabora și va susține proiectele C.J. Giurgiu”, declara Dumitru Beianu, președintele CJ Giurgiu.

Dacă în urmă cu aproape o lună, instituția nu a obiectat la proiectul de hotărâre ce avea drept subiect bugetul C.J. Giurgiu, iată că ceva s-a întâmplat, iar conducerea Prefecturii a schimbat foaia, demarând această acțiune.

Motivația așa cum reiese din declarațiile președintelui C.J. Giurgiu, Dumitru Beianu vine de la faptul că „în acest buget nu s-au asigurat cheltuielile de funcționare ale DGASPC Giurgiu, pentru ultimele trei luni ale acestui an, chiar dacă în perioada când actualul prefect, Florentina Stănculescu, deținea funcția de director economic în cadrul Consiliului Județean, aceasta era o practică utilizată”.

Dumitru Beianu  mai declara că „rata de succes a proiectelor accesate de C.J. Giurgiu este undeva la 80%” și că speră să nu se piardă accesarea proiectelor care au termene în perioada imediat următoare.

Din păcate, sunt puse în pericol și cele aflate deja în derulare de către Consiliul Județean Giurgiu, proiecte pentru care, dacă nu sunt respectate termenele, se riscă penalizări și returnări de fonduri importante.

Conform declarațiilor președintelui Beianu,  data de 10 a lunii este ziua la care angajații din cadrul DGASPC Giurgiu urmează a-și încasa salariile și că speră ca până atunci situația să se soluționeze, în caz contrar  salariații instituției își vor încasa drepturile salariale cu întârziere.

Președintele Dumitru Beianu mai spunea în cadrul aceleiași conferințe de presă că va lua legătura pentru a dezamorsa această situație cu Ministerul de Interne, Sebastian Bode, cu premierul Ciucă, dar și cu Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Elisabeta Mihalcea, vicepreședinta C.J. Giurgiu, prezentă  la această conferință de presă, spunea  că, cităm: „din păcate, politica partidului este pusă înainte, în detrimentul interesului cetățeanului.”

Din păcate pentru cetățenii acestui județ  războaiele politice creează uneori situații ce grevează  buna funcționare a întregului județ,  activitate ce  este pusă, ca în cazul de față, în pericol, de ambiții politice.

(Ana Magheru)