Guvernul ar urma să declare zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 drept zile libere şi tot el va decide modul în care se vor recupera aceste zile de odihnă în luna ianuarie 2014.  Decizia a ţinut cont, conform declaraţiei  primului ministru de faptul  că „se stă mai prost” la capitolul prime, aşa că  bugetarii vor primi mai multe zile libere.

El a argumentat că Guvernul trebuie să se încadreze într-o anvelopă salarială,  într-un an în care a reîntregit salariile micşorate de fostul Executiv.

Şi dacă  anul acesta Crăciunul cade miercuri (25 decembrie), iar  a doua zi de Crăciun (joi 26 decembrie) este din nou liber, nu poţi chema vineri lumea la treabă ca să intre  sâmbătă în febra Anului Nou.

Decizia va fi luată săptămâna viitoare, cu precizarea că instituţiile publice, inclusiv cele fiscale de colectare a taxelor şi impozitelor, vor funcţiona în toată această  perioadă. Astfel, bugetarii se vor bucura de o vacanţă prelungită, aşa cum s-a întâmplat anul acesta şi de 1 Mai.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini,  preciza zilele trecute că firmele  private vor decide după bunul lor plac ce vor face cu zilele libere ale angajaţilor.

Jurnal