rumanica-3Nemulţumiţi de salarii, de lipsa acordării normei de hrană și a tichetelor de masă, câteva sute de angajaţi din administraţia publică locală vor intra joi, 30 aprilie, în grevă generală de o zi.

Așa cum declarau protestatarii, greva de joi este un ultim semnal de alarmă tras de funcţionarii publici, urmând ca în a doua parte a anului să fie declanşată o grevă pe termen nelimitat, dacă revendicările vor fi ascultate.

Revendicările sindicaliştilor din administraţie vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Contactat la telefon, Petre PANĂ, liderul de sindicat din Finanțe (Sed Lex) și totodată al bugetarilor giurgiuveni, ne spunea că deocamdată salariații din sistemul bugetar giurgiuvean nu se alătură greviștilor, așteptând mai întâi promulgarea Legii Salarizării,  în forma ei finală,  sperând ca aceasta  să cuprindă și revendicările formulate de ei. (Florian T.)

1 COMENTARIU

  1. De unde se vede ca giurgiuvenii sunt ceva mai intelepti decat alti salariati din administratie,sau sunt dintre cei care nu uita repede ca altii ! In guvernarea Basescu-Boc,au fost batjocoriti si umiliti,li s-a taiat 25% din salariu,li s-au luat sporuri si alte drepturi,dar n-au facut nicio greva de frica,fiindca liderii lor de sindicat au fost luati pe rand la controlul averii,au fost infricosati ,iar vreo doi sunt la racoare si acum! In prezent,cand avem un guvern care a reparat toate nedreptatile de atunci,in primul rand cele de natura salariala,cu alte cuvinte acest guvern a dat si nu a taiat niciun leu,si masurile economice luate au asigurat crestere economica trei ani la rand,nu este bun,trebuie dat jos cu orice pret,si in acest scenariu sunt prinse si unele sindicate fara sa-si dea seama! Noroc asadar ca mai sunt si oameni cu scaun la cap in tara asta,printre care si giurgiuvenii care nu se lasa dusi cu vorba ,cu una cu doua! Si in definitiv,cu ce sunt vinovati cei care vin la ghisee sa-si plateasca taxele si impozitele,salariatii din administratie nu stiu ca din acesti bani sunt si ei platiti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.