Budescu a calificat-o de unul singur pe Astra la Nicosia după un meci excelent. El a marcat 6 din cele zece goluri ale giurgiuvenilor în acest sezon.

„Grasul” ţine Astra în spate! Nu pentru că ar fi mai solid decît ceilalţi colegi, ci pentru că Budescu are calitatea fotbalistică necesară pentru a-şi salva echipa atunci cînd giurgiuvenilor le e mai greu. Costi o fi gurmand, cum spune patronul Niculae, dar în această vară mănîncă doar fotbal pe pîine, iar faptul că a marcat 6 din cele 10 goluri ale giurgiuvenilor în acest sezon e cel mai bun argument.

A înscris întîi după un voleu, deviat, cu stîngul de la 22 de metri după ce ai noştri dominaseră meciul (39). E clar că mijlocaşului îi place fotbalul cu de toate pentru că la reuşita lui Gikiewicz, min. 55, el a pasat greşit pentru contraatacul năucitor al gazdelor.

Cipriotul Laban şi-a „ajutat” conaţionalii cu un fault stupid şi a luat al „doilea” galben. În zece şi presaţi de 20.000 de fanatici din tribune, elevii lui Isăilă nu s-au retras, ci au replicat în stil de mare echipă.

Tot băiatul acuzat că îndrăgeşte caloriile a demonstrat că e plin de talent: a profitat de o minge respinsă de ciprioţi şi, de la aproximativ 10 metri lateral stînga, a trimis superb, cu latul, în vinclu, urcînd-o pe Astra mai sus în Europa League!

Urmează Trencin
Astra îi va întîlni în turul trei preliminar al Europa League pe slovacii de la AS Trencin, dubla manşă urmînd să aibă loc pe 1 şi 8 august. Partida tur se va disputa joia viitoare, în Slovacia. Trencin s-a calificat după ce a eliminat-o pe IFK Goteborg, 0-0 şi 2-1. Conform transfermarkt.de, lotul slovacilor valorează 4,45 milioane de euro, de 5 ori mai puţin decît cota giurgiuvenilor, 22,4 milioane euro.

„Am văzut greşeli destul de mari din partea arbitrului şi nu e normal la un asemenea nivel. Atît Budescu, cît şi Găman au luat «galbene» gratuite, iar la eliminarea lui Laban n-am înţeles absolut nimic!” (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

„Trăim o bucurie fără margini, e un succes absolut istoric! Aş fi preferat să jucăm cu IFK în turul 3, pentru că n-am fost niciodată la Goteborg, dar am auzit că şi Trencin e un oraş frumos”  (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

„De vreo jumătate de an, lui Budescu i-a venit mintea la cap şi asta se vede. Orice sumă aş primi acum pe el, nu-l dau!” (Ioan Niculae, patron Astra)

„Arbitrii au vrut să ne fure cît mai mult, din fericire am jucat împotriva tuturor! Toţi băieţii au fost formidabili, o să-i premiez cum se cuvine!” (Ioan Niculae, patron Astra)

www.gsp.ro