dscf1711

După aproape un an de renovări, şi după ce a „înghiţit” peste 15 miliarde de lei, bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost inaugurată miercuri, 24 februarie,la scurt timp după ce publicaţia noastră anunţa apropierea acestui eveniment, în prezenţa directorului Autorităţii pentru Sănătate Publică Giurgiu, dr. Paul Marinescu, a preşedintelui Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate, Florentina Popescu, dar şi a unor cadre medicale – nutriţionişti.

„Această investiţie ne era necesară, deoarece vechea bucătărie nu era la nivelul cerut pentru pregătirea hranei bolnavilor. Pe lângă reparaţiile capitale, absolut necesare, deoarece se infiltra apa prin tavan, am realizat şi o dotare corespunzătoare, cu aparatură necesară oricărui bucătar profesionist”, spunea, în cadrul ceremoniei de inaugurare, managerul SJU Giurgiu, dr. Elena Dinu. Pe lângă bucătăria propriu-zisă funcţionează şi un mini-laborator de patiserie, iar următorul pas pe care conducerea spitalului ar vrea să îl facă este amenajarea unei săli de mese, unde medicii şi celelalte cadre medicale, aflate în gardă, să poată servi masa, contra unor sume modice.

Baremul de hrană pentru un bolnav este de şapte lei pe zi, acesta crescând în funcţie de complexitatea bolii, la 8 – 9 lei pentru lehuze sau 12 lei pentru bolnavii de diabet. La stabilirea meniului zilnic lucrează medicul Gelu Popescu şi asistentele dieteticiene Viorica Iancu şi Mariana Patentaşu.

Oana CĂLIN