BOR PROPUNE: Elevii ar putea alege Religia ca materie de examen la BAC!

0
459

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte culte, propun ca elevii să poată alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat.  Ei  consideră că această propunere a lor  „este logică şi justificată de realitate”. 

Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinților/ elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. 

În concluzie, Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE”.

 Totodată BOR mai  precizează  faptul că „materia Religie destinată examenului pentru bacalaureat ar trebui să includă preponderent acele conținuturi care ilustrează dimensiunea culturală profundă a creştinismului, istoria sa şi a artei creştine, rolul său în istoria culturii şi civilizaţiei româneşti şi Religia este o materie pentru care elevii/ părinţii lor pot opta.

Doar în acest sens este opţională. Făcând parte din trunchiul comun de materii, ea devine însă după momentul opţiunii, materie obligatorie, ceea ce justifică posibila ei includere printre materiile de bacalaureat”, a mai precizat reprezentantul BOR.

(Jurnal)