Iliescu-Beianu-2Foto: Dumitru Beianu (dreapta)  alături de Lucian Iliescu , cel care l-a băgat  în politica mare,  și căruia îi datorează tot ceea ce este astăzi…De notorietate sunt certurile dintre senator și Beianu pe seama televiziunii Valahia,  Lucian Iliescu reproșându-i pe atunci  liderului de astăzi al PNL Giurgiu că i-ar fi luat-o cu japca!

Minciuna l-ar putea costa pe liberal cariera politică…

 Dacă vă mai aduceți aminte, nu de mult, copreședintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan,  promitea presei locale și respectiv giurgiuvenilor:  în cazul în care s-ar dovedi că unul dintre colegii săi de partid este amestecat într-o afacere oneroasă sau că încearcă să se susțină prin minciună,  în acel moment nu va mai sta la aceeași masă cu acesta. Nu întâmplător am făcut această precizare. Timp de aproape două luni publicația Jurnal giurgiuvean a publicat o serie de materiale privind contractele încheiate de către colegul său de partid (prin fuziune), Dumitru Beianu pe vremea cât acesta ocupa funcția de președinte al Consilului județean Giurgiu, contracte încheiate  cu televiziunea VALAHIA, în care la început a fost asociat, iar apoi a fost administrată  ba de soră, ba de rude, ba de prieteni apropiați , ba de vecinii de stradă (?!). Deși am dovedit acest lucru cu documente Dumitru Beianu a continuat să susțină că nu are niciun amestec în această televiziune locală și că el doar oferă un ajutor voluntar actualului administrator… Că dacă nu are omul cu ce să-și omoare timpul, hai măcar să facă un gest caritabil.

Presa l-a ghilotinat 

Vineri la prânz  colegul meu Ion Diaconescu a deschis cutia Pandorei în cazul domnului Beianu , în plan politic, adresându-I acestuia  câteva întrebări capcană. De precizat că doar cu câteva zile în urmă liberalii de la Centru, tocami  validaseră candidatura incompatibilului  Dumitru Beianu , la funcția de președinte al Consilului județean Giurgiu, după ce fusese riguros verificat (cred ei!?) În consecință omul era eligibil pentru a candida la alegerile din iunie…Una dintre întrebările adresate de colegul meu s-a referit la traseismul politic , al doilea criteriu din decalogul de integritate recent statuat de către liberali ,  acuzându-l pe Dumitru Beianu, pe baza unui document oficial, că a încălcat  acest punct  care prevede ca orice candidat la vreo funcție:  “Să nu-şi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni”.

O confirmare de …”prost” augur!

Asta după ce Dumitru Beianu tocmai îi informase pe cei prezenți la conferință, cităm :  Am fost validați făra niciun fel de intrebari la ultima sedinta a Biroului Politic National. Aceste validari au tinut cont de CV-urile noastre, de declaratiile pe proprie raspundere ca respectam toate cele 10 criterii de integritate si de un chestionar care ne oblige destul de succinct sa prezentam argumentele pentru care credem ca putem sa fim o solutie de luat in considerare pentru candidaturile la care ne-am inscris. Pentru mine, aceasta validare nu reprezinta un succes, dar imi permit sa spun ca reprezinta un succes pentru acei cetateni care au facut tot ce a depins de ei ca sa blocheze atat candidatura mea cat si a lui Nicolae Florian.

Dulcea ipocrizie a politicianului de provincie…

Sigur pe el, dovada dulcei ipocrizii cu care acest politician se hrănește, Beianu a răspuns, citez: Fara niciun fel de ezitare, dumneavoastra credeti ca… acuma am pretentii. Stiti cum sunt concepute criteriile si care sunt conditiile. Nu ca n-am facut parte din alte partide, ca nu asta este criteriul. În PNL, criteriul legat de traseism spune in felul următor: sa nu isi fi schimbat apartenenta politica astfel incat sa fi candidat pentru al treilea partid politic, altfel decat prin fuziune. Acesta este criteriul. Am candidat în 2000 la ApR, partid care în 2003 a fuzionat cu PNL. Nu ma intrebati de ce, ca este deja tardiv. N-am considerat ca e normal sa urmez acelasi parcurs… Am trecut la PUR. Dat fiind ca PNL a fuzionat cu ApR, aceasta candidatura nu intra in contorizare, da? Am candidat de la PUR in 2004. În 2008, PNL si 2012 am candidat ca independent. Daca considerati ca a candida independent se poate asocia unei candidaturi din partea unui partid politic, acuma imi dau demisia!”

Prins cu minciuna!

De aici încolo însă s-a făcut ceață, când solicitat de jurnaliști Beianu a început să recapituleze locurile prin care a trecut de-a lungul celor 20 de ani de politică locală…Așa am aflat cu toții că stimabilul traseist politic încălcase cel de-al doilea ”amendament” al codului de integritate, candidând  pe lista Consiliului Județean  din partea Partidului Miscarea Ecologista Romana (la începutul carierei sale politice), în 1996, ocupând pe acea listă abia locul 19!

 Vizibil încurcat , prins cu minciuna , știind că acest detaliu l-ar putea costa întreaga sa carieră politică, Beianu a răspuns, încercâd (cât tupeu!) să fie chiar ironic, citez: Domnule, sa fiu sincer, nici nu-mi aduc aminte, dar eu vorbesc de candidatura la Consiliul Judetean (…) Ca de obicei, aveti surse, da? Dar eu, sincer sa fiu nu-mi aduc aminte de acea candidatura, si eu stiu ca am inceput activitatea politica in 1997 cu Alianta pentru Romania, unde am fost vicepresedinte. Repet, nu am cunostinta si nu stiu cum sunt trecut in acea lista si care au fost argumentele in favoarea acestei afirmatii. E bine ca aveti posibilitatea sa verificati evolutia tuturor actorilor politici importanti din judet.

Cu cine a început Beianu drumul în politică, pe listele unui  partid de cumetrie? 

Este limpede că Dumitru Beianu s-a ferit să treacă în declarația (pe propria răspundere) pe care a depus-o la Biroul Politic Național (BPN), dovada clară a faptului că este INCOMPATIBIL și că nu mai poate candida  la funcția de președinte al CJ!

 În cazul de față nu există decât două explicații pentru gestul său: ori domnul Beianu este amnezic , și în acest caz starea sa somatică  neputându-i permite de a candida,  ori este mitoman , variantă care nu-i face cinste deloc, deși miciuna face parte din apanajul politicienilor…

 Dar stați că asta nu e totul . Cine credeți că mai erau trecuți pe lista de candidați a Partidului Mișcarea Ecologistă, alături de Dumitru Beianu ? Musteață Vasile , cumnatul d-lui Beianu; Musteață Mariana , sora d-lui Beianu, Tudor Beianu, tatăl incompatibilului Beianu și nu în ultimul rând Cristea Ion, actualul proprietar ( în acte!) al televiziunii Valahia , vecinul controversat al d-lui Beianu. Partid de cumetrie , nu glumă! Iată cum a pășit Dumitru Beianu în politică și alături de cine?!

Care va să zică , cum rămâne cu  integritatea d-na Gorghiu? 

În concluzie, ce este pus giurgiuveanul să aleagă în luna iunie ? Un candidat care o ține ca surda pe mormânt  că televiziunea Valahia nu este a lui, ci a unui vecin de stradă care până acum un an în urmă a lucrat ca simplu salariat la Direcția de Transporturi Giurgiu. Un candidat care nu-și amintește pe la ușile căror partide a bătut, la masa cui a băut, a mâncat, a complotat…Un traseist politic care nu de mult își făcuse cuib la PSD Giurgiu. Asta ne cereți să alegem doamna Gorghiu?

 Dacă și de data aceasta veți mai născoci vreo chichiță pentru a-l salva pe dl. Beianu  de la ridicol ( ce i-ar putea aduce chiar și un dosar penal pentru declarații false în documente oficiale), fiți sigură că la Giurgiu PNL-ul ar putea  avea aceeași soartă ca răposatul PNȚCD!

 Giurgiuvenii vor ști să aleagă, nu vor decide alții în locul lor!

În privința respectării promisiunilor pe care ni le-ați făcut, d-le Gheorghe Ștefan, mă întreb care va fi reacția d-stră  acum când dovada minciunilor promovate de colegul de partid este dovedită. Vă veți complace în continuare , de dragul locului unu pe lista cu candidați la Parlament pe listele PNL Giurgiu, ori veți juca până la capăt cartea integrității, așa cum ar sta bine oricărui politician care respectă adevărul și electoratul acestui județ, disociindu-vă de colegul d-stră de partid? E adevărat că  riscați un mare scandal în interiorul partidului,  dar veți dovedi că sunteți altfel construit decât ceilalți colegi ai d-stră, lucru care v-ar aduce respectul concetățenilor, stima noastră a tuturor. Rămâne de văzut acum ce veți alege atât d-stră cât și liderii de la București…! Că oricum , după atâtea dezvăluiri, giurgiuvenii, cu siguranță  știu bine pe cine să aleagă!

 (Florian TINCU) 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. HAHAHA ! Sincer e cea mai buna veste pe care am primit-o anul asta . Ati amenintat ( voi si sefii vostri – coincidenta emoticon wink contracandidati ai D-lui Beianu) subtil sau direct in ultimele 6 luni ca detineti secretul absolut al nush carui schelet din sifonierul D-lui Beianu incat aproape ca-mi strecuraseti pana si mie ( talibanul emoticon wink ) indoiala in suflet.
    Acum , cand am aflat despre ce e vorba , nu pot decat sa folosesc ca raspuns o mare onomatopee : fffsssss ….hahaha
    Si pentru ca cititorii sa inteleaga exact care e lovitura voastra suprema in alegeri le fac bref un rezumat : in urma cu o cincime de veac , pe cand majoritatea cititorilor erau nenascuti sau in cel mai bun caz mergeau la scoala generala , erau in lupta electorala sute de partide , partidulete , grupari , aliante si miscari. Apareau “ dimineata “ si apuneau o data cu lasarea serii .
    In ’96 o astfel de “miscare “ ecologista ( Miscarea Ecologista din Romania) si-a depus lista de candidati si a participat la alegeri . Cum a castigat doar 0.6% din numarul de primari pana in toamna miscarea s-a dizolvat. La nivel national nu a reusit sa bage in consiliile judetene decat 37 de consilieri din peste 1600 de locuri adica sub un consilier per judet . Deci a candida pe listele acelei miscari pe pozitia a 2-a era ca si cum puteai foarte bine sa stai acasa. Insa cutuma era ca cel care depunea candidaturile sa aiba lista completata pana la pozitia 30 .Oricum nu conta cu cine : rude, prieteni, vecini deopotriva.
    Asa a fost trecut si D-nul Beianu ( de catre sora dansului ) la pozitia 19 . Asta-i motivul pentru care pesedistii considera ca e contrar nu legii ci regulamentului intern PNL-Decalogul sa candideze . Dvs ce parere aveti .Sa mai candideze sau nu ?