AcasăActualitateBolintin Vale pare a deveni „raiul” unităților alimentare, neconforme, din punct de...

Bolintin Vale pare a deveni „raiul” unităților alimentare, neconforme, din punct de vedere igienico-sanitar!

La jumătatea săptămânii trecute (6 martie – 2024), comisarii ANPC s-au aflat în control la câteva unități alimentare din județul Giurgiu.

Prima vizitată a fost societatea Matache Building Expert SRL – fast – food din localitatea Bolintin Vale.

Aici, organele venite în control au constatat o serie de condiții igienico-sanitare precare: paviment și pereți, insuficient igienizați, având grăsime și pânze de păianjen.

Totodată au fost găsite vitrine frigorifice neigienizate, cu strat grosier de gheață, nerespectarea temperaturii la masa caldă, de minimum 60 de grade Celsius, pentru produsele finite

Pe lângă acestea comisarii au observat că în unitate se foloseau ustensile de bucătărie neconforme, că nu se completau graficele de temperatură pentru agregatele frigorifice, că folosirea unor materii prime se făcea fără informații privind data porționării și denumirea produsului, recipientele pentru prepararea produselor finite aveau  strat gros de arsură și grăsime.

Pentru toate aceste nereguli constatate s-a dispus măsura opririi prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, cât și oprirea definitivă de la comercializare, a produselor neconforme, în valoare de aproximativ 800 de lei.

–––––––––––––––––––––––––––––

Cel de-al doilea agent economic controlat a fost Nova Prest  Construct SRL- grătar, din aceeași localitate, Bolintin Vale.

Ca și în cazul primei unități alimentare controlate și aici s-au constatat condiții igienico-sanitare precare: paviment și pereți insuficient igienizați.

Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină, neigenizate, cu resturi de produse și cu muște moarte. Grătarul folosit era neigenizat, iar sub acesta se aflau recipiente cu hrană pentru animale!?

Nu se completau graficele de temperatură pentru agregatele frigorifice, iar depozitarea unor materii prime se făcea în vitrine neigenizate.În același timp s-a constatat folosirea unor materii prime fără informații privind data limită de consum, folosirea unor recipiente pentru colectarea rezidurilor menajere, fără capac și pedală, folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită și folosirea unor materii prime cu caracteristici calitative neconforme.

Sancțiunile aplicate unității au constat în 3 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și un avertisment.

Totodată s-a dispus oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de aproximativ 2400 lei.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
29 ° C
29 °
29 °
28 %
3.5kmh
85 %
mar
27 °
mie
26 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!