Cu puţin timp în urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, punea la dispoziţia presei locale, în cadrul unei conferinţe de presă, un material al preşedintelui organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, Bogdan Cantaragiu. Respectivul material prezenta „pretenţiile” – cum le numea – de alocare a sumelor pentru diverse modernizări de drumuri de pe raza judeţului nostru. Lista cu pricina cuprindea un număr de 12 capitole, din care ultimul, cu doar trei miliarde de lei vechi alocaţi, includea toate drumurile judeţene. Celelalte reparaţii urmau a fi realizate pe traseele: DJ 412 Prundu – Colibaşi (400.000 de lei), DJ 412 Neajlovu – Sterea – DN 61 (800.000 de lei), DC 83 Limita judeţului Ilfov – Dobreni (DJ 602 – 400.000 lei), DC 89 Greaca (DN 41) – Puţu Greci (300.000 lei), DC 142 Letca Veche – Letca Nouă (300.000 lei), străzi principale în zona periurbană a oraşului Mihăileşti (1.000.000 lei), străzi principale în comuna Ghimpaţi – 700.000 lei, străzi principale în comuna Roata de Jos – 400.000 de lei, străzi principale în comuna Isvoarele – 300,000 lei şi străzi principale în comuna Valea Dragului – 300.000 lei.

Pentru mai multe lămuriri legate de materialul lui Bogdan Cantaragiu ne-am adresat directorului general al Direcţiei Judeţene de Transporturi Giurgiu, Ion Mateescu. Acesta ne spunea că, în mare parte, lucrările pentru care s-au alocat sume sunt deja încheiate. De asemenea, Ion Mateescu mai spunea că aceste sume nu sunt nimic altceva decât o „plată” pentru voturile aduse la alegerile europarlamentare. Argumentele pentru aceste afirmaţii erau legate chiar de faptul că, spre exemplu, DC 83 este deja făcut, cu marcajele rutiere făcute.

Ion Mateescu mai preciza că, porţiunea de drum specificată de Bogdan Cantaragiu nu are nicio legătură cu DJ 602, care se află în partea de nord a judeţului, ci cu DJ 401. „Îmi vine greu să cred faptul că liderul pedelist ar fi comis o confuzie minoră. Mai repede, cred că este vorba de necunoaşterea drumurilor din judeţ.

De aceea, i-aş recomanda ca, de acum, înainte de a veni să propună sau să impună anumite reparaţii, să studieze, cu mai mare atenţie, harta rutieră a judeţului. Poate aşa va evita să se mai facă de râs în faţa locuitorilor judeţului nostru!”, mai spunea Ion Mateescu. Acesta a mai precizat faptul că sumele alocate sunt în conformitate cu „prieteniile” sau cu aşteptările lui Bogdan Cantaragiu, în legătură cu apropiatele alegeri prezidenţiale.

Oana CĂLIN