Bogdan Bratu, fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a primit sentința în dosarul în care a fost acuzat că a ocupat funcții de conducere falsificandu-și diploma de licență.

Potrivit judecătorilor, faptele comise de Bogdan Bratu s-au prescris și  nu mai poate fi condamnat pentru ele. Astfel, fostul director al DRDP a reușit să scape de închisoare, însă este nevoit  să restituie salariile pe care le-a încasat în timp ce ocupa funcții de conducere, timp de șapte ani.

Suma se ridică la aproximativ 900.000 de lei. Curtea de Apel București a pronunțat decizia pe data de 13 decembrie, fiind una definitivă. Fostul șef la Drumuri a fost pus sub acuzare în 2021 pentru înșelăciune, însă faptele s-au prescris pe 24 mai 2019. În vara acestui an, Judecătoria Sectorului 1 București a încetat procesul penal împotriva fostului director.

Bratu a susținut mereu că diploma lui de licență, ce s-a dovedit a fi falsă, este reală și a obținut-o de la Universitatea de Petrol Gaze din Ploiești. Potrivit judecătorilor, acesta nu avea cum să susțină licența pentru că nu avea studii universitare.

Bratu s-a angajat în cadrul CNAIR în 2014 ca șef de agenție în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București – subunitatea Giurgiu.Bogdan Bratu a absolvit doar liceul.