Giurgiuveanul Bogdan Bratu, zis BECHE, a fost  trimis în judecată pentru că și-a falsificat actele de studii

0
512

Recent cotidianul nostru scria despre faptul că Bogdan Bratu, pe care giurgiuvenii îl cunosc sub porecla de Beche, a fost reţinut în data de 23 aprilie, pentru 24 de ore, procurorul de caz propunând Judecătoriei Sectorului 5, Bucureşti, arestarea sa preventivă. Ulterior, instanţa a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

De atunci procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bogdan-Laurenţiu Bratu, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune.

„În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada mai 2014 – prezent ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos”, au transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, reprezentanţii PICCJ.

Diploma de licenţă a lui Bogdan Bratu fost desfiinţată de către Judecătoria Sectorului 4, Bucureşti, în data de 16 martie 2016, prin sentinţa penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

Conform sursei citate, actele adiţionale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., locul în care acesta și-a desfășurat activitatea, s-a constituit parte civilă în dosar, cu suma de 1.037.057de lei, reprezentând prejudiciul suferit.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către inculpat, iar Rechizitoriul, împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pentru soluţionare.

(Jurnal)